Ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της Λίβερπουλ

Συνολικά 17 φίλαθλοι εκδιώχθηκαν από το Anfield πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά η συμπεριφορά ενός παρευρισκόμενου προκάλεσε οργή στο «νησί».

Συγκεκριμένα ένας άγνωστος άνδρας προσποιήθηκε τη μαϊμού προφανώς εκφράζοντας τις ρατσιστικές του τάσεις. Μάλιστα το σκηνικό καταγράφηκε από την βρετανική τηλεόραση και οι αρχές εξετάζουν το επίμαχο βίντεο, το οποίο έφτασε άμεσα στην κατοχή τους.

Το συγκεκριμένο

ματς ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν το πρώτο ύστερα από την γνωστή, πλέον, σχετική επίθεση του Λουίς Σουάρεζ με τον Πατρίς Εβρά. Αυτή την φορά οι ρατσιστικές συμπεριφορές μεταφέρθηκαν από τον αγωνιστικό χώρο στις εξέδρες, αλλά παραμένουν προβληματικές για την «υγεία» του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε όπως τόνισε ο Τζον Ουόρντ, αρμόδιος εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που έχουν αναλάβει την υπόθεση, οι οπαδοί μίας ομάδας αποτελούν πρέσβεις των πόλεων τους και των συλλόγων που υποστηρίζουν.

Το χθεσινό (28/01) σκάνδαλο αποτελεί την συνέχεια μίας σειράς αντίστοιχων περιστατικών που ταλανίζουν το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της Αγγλίας τους τελευταίους μήνες. Μεταξύ άλλων ο Τζον Τέρι έχει δικαστήριο την Τετάρτη (01/02), στο οποίο θα απολογηθεί για τις δικές του ρατσιστικές ενέργειες σε βάρος του Άντον Φέρντιναντ της ΚΠΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα