Ρηνιώτης: «Είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση»

Ο Τάσος Ρηνιώτης μίλησε για την πίστη στις δυνατότητές της εθνικής ομάδας πινγκ πονγκ, σχολιάζοντας τον τίτλο στην Standard Division .

Ο 28άχρονος διεθνής είπε: «Είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη πίστη στις ικανότητές μας. Από την αρχή του αγώνα μάς διέκρινε η θετική σκέψη και αυτό δεν άλλαξε σε κανένα σημείο. Θα έλεγα μάλιστα, ότι μπορούσαμε να νικήσουμε ακόμα και με 3-0, αφού απέναντι στον Μπόρα, έναν αθλητή που παίζει γρήγορα και με στυλ παιχνιδιού που με βολεύει, πήρα το 1ο σετ

και προηγήθηκα 10-9 στο 2ο. Ομοίως είχε τη δυνατότητα και ο Λαγογιαννης να τον νικήσει στην Αθήνα και να φτάναμε εμείς με καθαρό σκορ στην τελική επικράτηση, όμως τέλος καλό όλα καλά πια».

Λαγογιάννης: «... τπό το βλέμμα του Κεμάλ»

Ο Κώστας Λαγογιάννης αναφέρθηκε στα συναισθήματα στον καθοριστικό αγώνα του διπλού. «Η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση μόλις έχασε ο Παναγιώτης και νιώσαμε κάπως περίεργα. Σκεφτήκαμε για λίγο ότι οι αντίπαλοι έχουν τον πρώτο λόγο γιατί συγκροτούν πολλά χρόνια ένα αποτελεσματικό δίδυμο, όμως τελικά αγωνιστήκαμε πολύ καλά, με πάθος και τα καταφέραμε μια χαρά. Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς μπορεί η αρνητική σκέψη να γίνει θετική από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι απλό: Το πινγκ πονγκ εκτός από ψυχολογία είναι και αυτοματοποίηση. Παίζεις δηλαδή, αυτό που έχεις μάθει στην προπόνηση κι αν σου βγει...γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Αυτό συνέβη και με μας στο διπλό, το παιχνίδι πήγε καλά από την αρχή και τονώθηκε η ψυχολογία μας».

Ο 30χρονος πρωταθλητής στάθηκε στη σημασία αυτής της διάκρισης, ενώ με αφορμή μία φωτογραφία στο γυμναστήριο του αγώνα βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει και το γνωστό του χιούμορ. «Μία πρωτιά είναι πάντα μία πρωτιά ειδικά όταν η φιναλίστ του τελικού έχει Κινέζο αθλητή, όταν ανατρέπεις σκορ κι όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας. Να μην πούμε ότι ήταν έξτρα κίνητρο το όνομα του αντιπάλου και η παρουσία στην Κωνσταντινούπολη και μας παρεξηγήσει κανείς ότι βγάζουμε και εθνικισμό, αλλά όταν παίζεις υπό το...άγρυπνο βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ, που ήταν σε μεγάλη φωτογραφία πάνω από τα κεφάλια μας, αισθάνεσαι διαφορετικά...

Μάς βγήκε ο εγωισμός των πρωταθλητών και φτάσαμε στον στόχο μας. Στο επόμενο έτος πάμε με αξιώσεις στη νέα διοργάνωση, τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα έχουμε την τιμή και τη χαρά νʼ αγωνιστούμε στην 1η κατηγορία».

Keywords
Τυχαία Θέματα