Ρότσα: «Δεν μας ήθελε η τύχη»

Στις αναξιοποίητες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στάθηκε ο Χουάν Ρότσα, μετά το ματς, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να «πέσει» η ψυχολογία των «πράσινων». «Εξακολουθούμε να είμαστε μπροστά», πρόσθεσε με νόημα…

«Ήταν ένα μικρό ντέρμπι. Συνήθως δεν παίζεται καλό ποδόσφαιρο. Πάντως το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα τυχερό γκολ. Η προσπάθεια που κάναμε εμείς ήταν αρκετά καλή. Λίγο άναρχη βέβαια θα

έλεγα αλλά δημιουργήσαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Εμείς στον πρώτο γύρο είχαμε συνέλθει μετά το σοκ που είχαμε πάθει, από τις δυο ήττες που είχαμε κάνει από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με μια νίκη μέσα στο Ρέντη. Αυτό που ζητάμε από τα παιδιά είναι η ήττα αυτή να μην μας πάρει από κάτω. Το αντίθετο, ποδόσφαιρο είναι, ένα παιχνίδι ακόμα, σίγουρα πιο σημαντικό γιατί ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό. Αλλά προχωράμε. Εξακολουθούμε να είμαστε μπροστά και θεωρώ ότι είμαστε καλά. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν πρέπει να παίρνουμε σαν καταστροφή ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά μοιρασμένο. Ίσως εμείς δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Αλλά με το ίσως και με το θα δεν γίνεται τίποτα. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ».

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να ξυπνάει μετά το γκολ του ΟΣΦΠ…
«Ναι ένα ημίχρονο, στο πρώτο, όπου δεν πήγαμε καλά. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, ένα παιχνίδι αργό. Στην συνέχεια ήταν επόμενο να ρισκάρουμε, βάλαμε περισσότερους επιθετικούς, δημιουργήσαμε από τα άκρα αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στο δοκάρι που είχαμε εμείς και αλλάζει μια ιστορία ολόκληρη».

Η ήττα αυτή θα επηρεάσει την ψυχολογία της ομάδας;
«Όχι. Ψυχολογία θα έχουν πεσμένοι όλοι οι εργάτες που δουλεύουν στην Ελλάδα που έχουν τόσα προβλήματα. Εδώ παίζουν μπάλα τα παιδιά και είναι τα νιάτα. Είναι τυχεροί που παίζουν μπάλα, τυχεροί που είναι στον Παναθηναϊκό που είναι παράδεισος για μένα.
Προβλήματα έχουν οι γονείς τους που δουλεύουν τόσα χρόνια και έχουν τόσα προβλήματα. Στο ποδόσφαιρο μπορεί να χάσεις ένα παιχνίδι, να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Και τι έγινε; Μπορούμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα ναι. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε και καλούς ποδοσφαιριστές και καλούς χαρακτήρες γιατί προς τα εκεί μας πηγαίνουν. Αν βγάλουμε έξω το κομμάτι αυτό και κρατήσουμε μόνο το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο είναι τόσο όμορφο και μακάρι να είχαμε τα νιάτα των παιδιών και των δυο ομάδων και να μπορούσαμε να παίξουμε.
Για παράδειγμα η ενέργεια που κάνει το παιδί του Ολυμπιακού στο τέλος δεν είναι σωστή. Γιατί εμείς οι παίκτες και οι προπονητές πρέπει να κρατάμε ένα επίπεδο. Αν προκαλούμε και εμείς βία δεν είναι σωστό. Βέβαια παραδέχτηκε το λάθος του και μου είπε ότι το έκανε πάνω στον ενθουσιασμό του. Επίσης θα ήθελα να πω πως στον πρώτο γύρο η φιλοξενία ήταν άψογη και πιστεύω ότι την ανταποδώσαμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Πολλά υπέρ του Παναθηναϊκού»
Ο Ρότσα αναφέρθηκε και στο αυριανό ντέρμπι των αιωνίων ανάμεσα στις πρώτες ομάδες, επισημαίνοντας ότι το «τριφύλλι» έχει κάποια πλεονεκτήματα, αλλά και χρίζοντα

Keywords
Τυχαία Θέματα