Σαμαράς: «Ιστορικές ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται »

Η αποστολή του Διομήδη Άργους επιστρέφει το απόγευμα από το Τελ Αβίβ μετά την νίκη με 29-26 στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ επί της Μακάμπι.

Ο πρώτος σκόρερ του Διομήδη με 7 τέρματα Νίκος Σαμαράς δήλωσε για την επιτυχία της ομάδας του: «Έγινε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση. Ξέρουμε ότι αυτές είναι ιστορικές ευκαιρίες που δεν πρέπει να χάνονται και σίγουρα θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Ήταν ένα σκληρό ματς, κόντρα σε μία ομάδα απείθαρχη στο παιχνίδι της, αλλά επικίνδυνη.

Η ομάδα μου υπερτέρησε στην τακτική και την ψυχολογία. Παρότι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, γυρίσαμε το παιχνίδι. Έχουμε αποκτήσει μια ταυτότητα και μία δυναμική, ώστε να μπορούμε να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις. Εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν».

Για την φάση της αποβολής του είπε: «Ήταν θέμα αντανακλαστικών, εκείνη την στιγμή λόγω της πίεσης αναγκάζεσαι να πάρεις αποφάσεις με ρίσκο. Ευτυχώς, όπως μας ενημέρωσαν οι διαιτητές, η κόκκινη δεν θα στοιχίσει την συμμετοχή μου στο επόμενο μας, εξάλλου ήταν απλά μια παρεμπόδιση σε εκτέλεση φάουλ και όχι κάποιο χτύπημα».

Ο αρχηγός του Διομήδη, Γιώργος Ζαραβίνας, επισήμανε: «Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα, η οποία δεν είχε μεγάλη ποιότητα, αλλά είναι έμπειρη. Στα εκτός έδρας παιχνίδια πρέπει πάντα να μένεις πιστός στο σχέδιο σου και την τακτική και αυτό ήταν το κλειδί της νίκης. Έχουμε άλλο ένα ματς. Η Μακάμπι σε όλα τα δεύτερα παιχνίδια της ήταν καλύτερη, όπως και με τον Δούκα και με την Μάριμπορ. Μοιάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Θέλουμε την βοήθεια του κόσμου».

Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, οι οποίοι πριν τον αγώνα είχαν προσκυνήσει στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα και πήραν την ευλογία από τους ηγούμενους του Ελληνικού Πατριαρχείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα