Σάντος: «Δεν πάμε για το Euro»

Ο Φερνάντο Σάντος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στα πορτογαλικά Μέσα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα αγωνιστεί για την κατάκτηση του Euro.

Από τα δημοφιλή πρόσωπα των τελευταίων ημερών στη Πορτογαλία είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ο έμπειρος τεχνικός οδήγησε την Ελλάδα στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και παραχώρησε συνέντευξη στους συμπατριώτες του.

Για το αν θα υπάρξει το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει

την Εθνική Πορτογαλίας στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας είπε: «Δεν θα είναι παράξενο ματς για μένα, γιατί να είναι; Είμαι προπονητής της Ελλάδας και θέλω η ομάδα μου να κερδίσει, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο» .

Σε ότι αφορά τους Εθνικούς ύμνους πρόσθεσε: «Δεν θα τραγουδήσω τον ύμνο ούτε της Ελλάδας ούτε της Πορτογαλίας, ασφαλώς αγαπώ την Πορτογαλία, αλλά θα κάνω τα πάντα για να πάρει η Ελλάδα το αποτέλεσμα που θέλει, είναι κάτι το φυσικό και απολύτως κατανοητό».

Για τους στόχους της Ελλάδας στα τελικά είπε: «Οι Ελληνες δεν με ρωτούν αν μπορούν να κατακτήσουν ξανά το Euro, είναι ρεαλιστές και ξέρουν ακριβώς τι κάνουμε και τι μπορούμε να κάνουμε. Ηταν σημαντικό να περάσουμε στα τελικά και τα καταφέραμε, τώρα θα δούμε από δω και πέρα τι μπορούμε να κάνουμε».

Σχετικά με τις διαφορές στο να προπονεί μία εθνική ομάδα και έναν κανονικό σύλλογο υποστήριξε: «Στην αρχή είχα κάποιες δυσκολίες προσαρμογής, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Ενας τεχνικός σε Εθνική ομάδα πρέπει να λειτουργεί ως παρατηρητής, να βλέπει την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές που καλεί και βέβαια να είναι πιο οργανωτικός στις λίγες προπονήσεις που κάνει με την ομάδα».

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε και για την κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα. «Ασφαλώς οι Ελληνες ήταν χαρούμενοι μετά από μία μακρά περίοδο μεγάλης ύφεσης, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως η χώρα έχει παρουσία στα τελικά τα τελευταία χρόνια και έτσι η πρόκριση μας δεν αποτέλεσε κάποια καινοτομία. Τα πράγματα στην Ελλάδα είναι χειρότερα, τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι πολύ σκληρά για την επόμενη τριετία, υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, διότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη για πολύ καιρό και πλέον οι άνθρωποι δεν ελπίζουν ούτε πιστεύουν σε τίποτα. Αντίθετα στην Πορτογαλία εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ηρεμία και μεγαλύτερη αποδοχή».

Τέλος αναφέρθηκε και στην αναρχία που επικρατεί στην χώρα μας. «Είναι αλήθεια πως στην Πορτογαλία δεν υπάρχει παράδοση αναρχικών κινήσεων εν αντιθέσει με την Ελλάδα που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αν κάποιες ομάδες θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην Ελλάδα, στην οποία υπάρχει κλίμα πολέμου, τίποτε λιγότερο τίποτα περισσότερο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα