Σαράφης: «Μακάρι να με ξεπεράσει ο Παναγιωτούδης»

Τα βλέμματα πάνω του έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες ο Κώστας Παναγιωτούδης, ο οποίος σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον ΠΑΟΚ σε ηλικία 17 ετών, όπως είχε κάνει και ο Σταύρος Σαράφης, που έπλεξε το εγκώμιο του νεαρού μέσου.

Μιλώντας στα «Σπορ του Βορρά», ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ θυμήθηκε αρχικά το πρώτο του γκολ

με τον «δικέφαλο του βορρά»: «Το θυμάμαι καλά, άλλωστε δεν μπορεί να ξεχαστεί. Ένα γκολ πέτυχα εγώ και ένας ο Λάζος για να κερδίσουμε 2-0 το Αιγάλεω. Το πέτυχα στην εστία που βλέπει προς τη Θύρα 4, με σουτ μέσα από την περιοχή, όπως προχθές και ο Παναγιωτούδης. Ήταν επίσης το ντεμπούτο μου, αφού ήταν και το πρώτο επίσημο παιχνίδι εκείνης της περιόδου».

Όσον αφορά στο τι ακολούθησε μετά το γκολ του, τόνισε: «Ο,τι έγινε και με τον Παναγιωτούδη. Οι πιο μεγάλοι και έμπειροι σε ηλικία έπεσαν πάνω μου για να πανηγυρίσουν. Οταν παλιοί και έμπειροι παίκτες, όπως οι Βασιλειάδης, Μήτρακας, Γιακουμής, Νικολαΐδης σε αγκαλιάζουν, αισθάνεσαι εκπληκτικά. Κάτι που έγινε καλή ώρα προχθές, που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία όπως οι Τσιρίλο, Γκαρσία, Ίβιτς και Σαλπιγγίδης έτρεξαν να συγχαρούν τον μικρό. Ήταν στην πραγματικότητα ίδιες οι σκηνές, απλά αλλάζουν τα πρόσωπα και οι καταστάσεις».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον Παναγιωτούδη, τον οποίο έζησε ως γενικός αρχηγός στα τμήματα υποδομής: «Απ’ ό,τι θυμάμαι ήρθε στην ομάδα και ήταν η πρώτη εγγραφή σαν ερασιτέχνης και όχι μεταγραφή. Γεννήθηκε στα Λαγυνά και αυτή η πρώτη εγγραφή στα 12 με 13 του χρόνια, έγινε στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Όταν ήταν προπονητής στην ομάδα νέων ο Αλέξης Αλεξίου, τον χρησιμοποίησε κάποιες φορές, παρ’ ότι ήταν πιο μικρός σε ηλικία. Και σαν αλλαγή σε κάθε ματς, όλο και έβαζε κάποιο γκολ, ενώ είχε την ποδοσφαιρική ποιότητα από την πρώτη στιγμή.

Είναι ένα σεμνό παιδί με πολύ καλό χαρακτήρα. Ένα παιδί πραγματικό διαμάντι, παιδί με τα στοιχεία που όλοι οι προπονητές θέλουν. Είναι πρώτα απ’ όλα αθλητής και χαίρεσαι να δουλεύεις με αυτά τα παιδιά. Με την υπομονή που τον διακρίνει, έφτασε σε αυτό το επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ καλές. Από μόνος του θα δουλεύει και περισσότερο απ’ ό,τι θέλουν να δουλεύει οι προπονητές του. Τέτοιο παιδί είναι. Δύσκολα βρίσκεις τέτοια παιδιά. Δεν έδωσε ποτέ το παραμικρό δικαίωμα και είναι πολύ σωστός αθλητής γενικά στη ζωή του και στην καθημερινότητά του. Τώρα που το σκέφτομαι, μακάρι κάποιος να με ξεπεράσει και στα γκολ, αν και δύσκολο το βλέπω, γιατί στη σημερινή εποχή, δεν μπορεί να παίξει ένας παίκτης 15 χρόνια στην ίδια ομάδα».

Αναφορικά με τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο εποχές, είπε: «Ήταν άλλες εποχές τότε στην Ελλάδα, αλλά σταδιακά καταργήσαμε αυτό το σύστημα να προωθούνται νεαροί παίκτες. Οι προπονητές ήθελαν έτοιμους παίκτες χωρίς να θέλουν να ρισκάρουν. Φτάσαμε στο σημείο από ένα ρόστερ των 25 παικτών να υπάρχουν σε αυτό 20 ξένοι. Τότε οι προπονητές πίστευαν και ρίσκαραν δεν είχαν αυτήν την φιλοσοφία, ειδικά στις μεγάλες ομάδες που κυνηγάνε τίτλους όπως είναι και ο ΠΑΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα