Σε ισχύ η διαδικασία

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη η διαδικασία της παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραμένει σε ισχύ.

Ενοχλημένος από τον τρόπο που του επιρρίπονται ευθύνες από μερίδα του Τύπου παρουσιάζεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης κι αυτό που προκύπτει από το περιβάλλον του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού

είναι πως δεν υπάρχει κανένα «ναυάγιο» στο θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας αλλά και καμία διαφορά στις απαιτήσεις του για να περάσει σε άλλα χέρια ο Παναθηναϊκός.

Όπως τονίζεται για ακόμα μια φορά, τα 15 εκατ. ευρώ που πρέπει να μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ και μόνο είναι η μοναδική προϋπόθεση για να γίνει κάποιος ο νέος κάτοχος του 54,7% των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ. Ξεκαθαρίζεται μάλιστα, από το περιβάλλον του ιδιοκτήτη της πράσινης ΠΑΕ πως αυτό που πιθανότατα κάνει τους υποψηφίους επενδυτές να μην προχωρούν τη διαδικασία είναι το γεγονός πως μια πιθανή εμπλοκή απαιτεί κόστος κάθε χρόνο για τον ιδιοκτήτη ή τους ιδιοκτήτες και όχι μια κι έξω. Ενα ετήσιο κόστος που υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της οικογένειας Βαρδινογιάννη, ανεξάρτητα από επιτυχίες ή αποτυχίες.

Επίσης, από το περιβάλλον του Γιάννη Βαρδινογιάννη γίνεται εύκολα αντιληπτή η πλήρης αντίθεσή του στα επικριτικά σχόλια για τον τρόπο που του χρεώνεται ότι έχει διαχειριστεί την περίπτωση Τσάκα, τονίζοντας πως ο Τζίγκερ δεν είναι ΕΣΡ για να μπορεί να απαγορεύσει σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ να δίνουν το λόγο στον εκπρόσωπο των Σαουδαράβων και πως το μόνο που δικαιολογείται να κάνει είναι να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει γεγονότα.

Περί... ΓΗΠΕΛ

Για τους ισχυρισμούς περί της ΓΗΠΕΛ και του προβλήματος που προκαλεί στους υποψηφίους επενδυτές αποτρέποντάς τους να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση μιας ουσιαστικής πρότασης, η πλευρά Βαρδινογιάννη κάνει λόγο για παραμύθι και... φαντάσματα, που χρησιμοποιείται από τους μεγάλους για να προκαλέσουν το φόβο σε μικρά παιδιά, ώστε αυτά να τρώνε το φαί τους ή να μην κάνουν κακές πράξεις... Μόνο που όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, κατανοούν ότι αυτό το φάντασμα δεν υπήρχε ποτέ, αν και σε ορισμένους εξακολουθούν να αρέσουν τα παραμύθια ακόμα και έχοντας φτάσει σε προχωρημένη ηλικία... Η πλευρά του Τζίγκερ παραπέμπει στα έγγραφα της ΓΗΠΕΛ, αλλά και τη δεδομένη ανάληψη των ευθυνών του Γιάννη Βαρδινογιάννη, όποτε χρειάστηκε και στο γεγονός πως παρ' όλα αυτά δεν υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη.

Καταλήγοντας, το περιβάλλουν του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υποθέτει πως ο πραγματικός λόγος που δεν παίρνει κανείς τις δωρεάν μετοχές είναι ότι αυτές, σε όποιον ασχολείται με τον Παναθηναϊκό, έχουν κόστος κάθε χρόνο και όχι μια φορά και μετά τέλος. Οπως είχαν κάθε χρόνο κόστος και για τον ίδιο τον Βαρδινογιάννη, άλλοτε μεγαλύτερο και άλλοτε μικρότερο, άλλοτε με επιτυχίες και άλλοτε με αποτυχίες. Με κόστος και στις καλές και στις κακές εποχές, ενώ κάνει λόγο για υποχρέωση που δεν θέλει να την αναλάβει κανείς, αφού διαφορετική εξήγηση, βάσει των δεδομένων θέσεων του Τζίγκερ, δεν μπορεί να υπάρξει...

Keywords
Τυχαία Θέματα