Σισέ: Ηγέτης και σκόρερ (photos+videos)

Ένα από τα πρόσωπα που σημάδεψαν το 2011 ήταν και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος αποτέλεσε το σημείο αναφοράς του Παναθηναϊκού και του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η παρουσία του συνδέθηκε με την κατάκτηση του νταμπλ από τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Η φυσιογνωμία του ήταν ηγετική για το «τριφύλλι» και ο ίδιος κόσμησε το ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρόνια. Ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν για μια διετία το σημείο αναφοράς των «πρασίνων» αλλά και της Super League,

με το 2011 να είναι χρονιά-σταθμός κυρίως λόγω της αποχώρησής του που άλλαξε τα δεδομένα στην ομάδα του.

Ο Γάλλος άσος με την παρουσία του στον Παναθηναϊκό άλλαξε τα δεδομένα και πρόσθεσε στο «τριφύλλι» τον αγωνιστικό τσαμπουκά και τα γκολ που του έλειπαν για να καταφέρει να αλλάξει χαρακτήρα και να καταφέρει να φτάσει στους τίτλους. Ο Σισέ ήταν ο ποδοσφαιριστής που για δυο συνεχόμενες σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, αν και αρχικά αμφισβητήθηκε έντονα από τον Τύπο και μερίδα των φιλάθλων.

Οι απαντήσεις ήρθαν ωστόσο άμεσα, με τα γκολ που πέτυχε για λογαριασμό των «πρασίνων» και του χάρισαν τον τίτλο του πρωταθλητή και κυπελλούχου όπως και στον ίδιο για δύο σεζόν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την ένταση με την οποία ο Σισέ πανηγύριζε τα γκολ του και το πώς δέθηκε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, όπως και την μεταγραφή του στη Λάτσιο που σκόρπισε την απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Ο Σισέ ήταν ο σταρ που έλειπε για αρκετά χρόνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο από τον Παναθηναϊκό. Οι εκκεντρικές του εμφανίσεις, το όλο στιλ που έχει υιοθετήσει ο Γάλλος και είναι αρκετά μακρά από τα ελληνικά δεδομένα αλλά και οι φιλανθρωπικές του κινήσεις, ήταν πράγματα που σημάδεψαν την παρουσία του στη χώρα μας.

Ο ίδιος σημαδεύτηκε, κατά δήλωσή του, από αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά πράγματα. Ο Σισέ βίωσε στην Ελλάδα την απόλυτη αναγέννηση της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Κατάφερε να επανέλθει στην Εθνική Γαλλίας και να παίξει ακόμα και στο Μουντιάλ, κατέκτησε τίτλους και είδε τον κόσμο να… πίνει νερό στο όνομά του, ενώ είδε και την άλλη όψη του νομίσματος. Διαιτητικές αποφάσεις που του προξένησαν κάτι παραπάνω από περιέργεια και απογοήτευση, ρατσιστικές συμπεριφορές και αποκορύφωμα τα αίσχη στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θα είναι πράγματα που σίγουρα θέλει να ξεχάσει.

Ο Γάλλος ειδικότερα μετά από αυτά τα περιστατικά, αλλά και την δυσχερή οικονομική θέση του Παναθηναϊκού, άρχισε να σκέφτεται την φυγή από την Ελλάδα. Αυτή ήρθε τελικά το καλοκαίρι του 2011 με τον Σισέ να αποχαιρετά την χώρα μας, έχοντας ως προορισμό τη Λάτσιο, με ένα μεγάλο πάρτι στη Χαλκίδα και να παίρνει μαζί του διακρίσεις, αναμνήσεις, την αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού και ένα τατουάζ που θα του θυμίζει για πάντα το νταμπλ που κατέκτησε με το «τριφύλλι».

Ένα σύμβολο που έχει χαράξει στο γόνατό του με την ελπίδα του κόσμου των «πρασίνων» να δει τον Τζιμπρίλ Σισέ ξανά στα πράσινα στο μ

Keywords
Τυχαία Θέματα