Σολάκης: «Ο Αστέρας ικανός για το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο»

17:23 3/2/2012 - Πηγή: OnSports

Συνέντευξη του Ηλία Σολάκη φιλοξενεί το match programme του Αστέρα Τρίπολης για τον αγώνα της Κυριακής με τη Δόξα Δράμας, με τον έμπειρο φορ να τονίζει πως η ομάδα μπορεί να πάει καλύτερα.

Η σχέση του Ηλία Σολάκη με το Νο9 ήταν καλή από την εποχή που ξεκινούσε να παίζει ποδόσφαιρο και να γεμίζει με γκολ τις αντίπαλες εστίες, ενώ το 99 που φοράει φέτος στον Αστέρα, προέκυψε γιατί είναι δύο «9άρια» μαζί. Η ενέργεια στο γκολ

επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν συνδυασμός τέχνης, ομορφιάς και αποτελεσματικότητας, αφού εκτός του ότι χάρισε τη νίκη στον Αστέρα, επιλέχθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Σούπερ Λιγκ ως ένα από τα καλύτερα γκολ της 18ης αγωνιστικής.

Ο Ηλίας Σολάκης έχει περάσει από πολλές ομάδες και πόλεις αφήνοντας πάντα το στίγμα του καλού σκόρερ εντός αγωνιστικών χώρων, αλλά και του «αδαμάντινου» χαρακτήρα έξω από τα γήπεδα. Από μικρός μάλιστα φαινόταν πώς θα… μεγαλώσει, αφού σε ηλικία 17 ετών σημείωσε 35 γκολ με την ομάδα της Φλώρινας και αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ όλου του περιφερειακού πρωταθλήματος!

Στη μεγάλη του καριέρα στις επαγγελματικές κατηγορίες έχει παίξει σε 394 παιχνίδια σκοράροντας 171 τέρματα, που σίγουρα δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητοι αριθμοί, ενώ με τα δύο τέρματα που σημείωσε τον περασμένο Ιούλιο στο Γιούροπα Λιγκ έγινε ο γηραιότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (36 χρονών και 6 μηνών) που σκόραρε σε ευρωπαικό αγώνα εναντίον της Ντιφερντάνς από το Λουξεμβούργο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε ο μεγάλος Μίμης Παπαϊωάννου από το 1980 (36 χρονών και 2 μηνών).

Ο Σολάκης έχει διαγράψει μία μεγάλη και σημαντική καριέρα στα γήπεδα των εθνικών κατηγοριών, καθώς έχει αγωνιστεί στην κορυφαία εθνική κατηγορία (πριν έρθει στον Αστέρα) με την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό Βόλου, την Παναχαϊκή και τη Βέροια, στη Β’ Εθνική με τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καστοριά, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Διαγόρα Ρόδου, την Παναχαϊκή, τη Νίκη Βόλου και στην Γ’ Εθνική με τη Δόξα Δράμας και τον Ιάλυσο Ρόδου, ενώ έχει αγωνιστεί στην Κύπρο με τον ΑΠΟΕΛ όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, έχοντας μάλιστα σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του σημειώνοντας 15 γκολ.

Στις ατομικές του διακρίσεις έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ στη Β’ Εθνική, μία στη Γ’ Εθνική και μία σε όλο το περιφερειακό πρωτάθλημα, ενώ με τις περισσότερες ομάδες που έχει αγωνιστεί έχει πανηγυρίσει μεγάλες και σημαντικές ομαδικές επιτυχίες, όπως οι άνοδοι από τη Β’ Εθνική στην Α’ Εθνική (ή Σούπερ Λιγκ) με Βέροια, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακό Βόλου, ενώ από τη Γ’ Εθνική ανέβηκε στη Β’ Εθνική με τον Ιάλυσο Ρόδου. Ο Ηλίας Σολάκης γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1974 στη Φλώρινα, έχει ύψος 1.82, αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και στην οικογενειακή του κατάσταση, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη 3,5 ετών.

Πώς ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

«Όπως όλα τα παιδιά έπαιζα σε αλάνες, στη γειτονιά από ηλικία 5-6 ετών. Στη συνέχεια και σε ηλικία 11 ετών γράφηκα στα τσικό της Φλώρινας μαζί με όλη την παρέα και τα επόμενα χρόνια έπαιξα στην ανδρική ομάδα της Φ

Keywords
Τυχαία Θέματα