Σούπερ Παπαχρήστου, στο Λονδίνο η Μπελιμπασάκη!

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε φέτος η Βούλα Παπαχρήστου, αυτή τη φορά στο μήκος στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ - Σούπερ επίδοση από την Μπελιμπασάκη στα 100μ. γυναικών, που με επίδοση 11.34 πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η ευχάριστη έκπληξη του απογευματινού προγράμματος του πανελληνίου

πρωταθλήματος ήρθε από την νεαρή Μαρία Μπελισμπασάκη (Σητειακός), η οποία ήταν νικήτρια στα 100 μ. με το εντυπωσιακό 11.34.

Η 21χρονη αθλήτρια βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ το οποίο ήταν 11.98, έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έγινε η 8η όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η Μπελιμπασάκη αύριο (16/06) θα κάνει και 200 μ., το αγώνισμα στο οποίο έχει ρίξει το βάρος της.

«Τον τελευταίο χρόνο έχουν αλλάξει τα πάντα στη ζωή μου. Αφησα τη σχολή μου, γύρισα στην Κρήτη κάνω οχτώ ώρες την ημέρα προπόνηση. Διανύω καθημερινά 160χιλόμετρα για να φτάσω στην Ιεράπετρα και όλα αυτά δίχως να έχω χρήματα, μόνο με τη βοήθεια του προπονητή μου Μιχάλη Γονιωτάκη. Εχω ξεχάσει τα πάντα. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η προπόνηση», είπε αρχικά η νεαρή και συμπλήρωσε: «Φέτος έχω δουλέψει μόνο για τα 200 μ. δεν περίμενα ότι στα 100 μ. θα τρέξω τόσο γρήγορα. Αν με το καλό πιάσω το όριο και στα 200 μ., τόσο στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της σεζόν, θα τρέξω μόνο 200 μέτρα. Δεύτερη με 11.69 ήταν η Μαρία Γάτου (ΓΣ Ηρακλής) και τρίτη η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) 11.85, που προέρχεται από τραυματισμό.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ), η οποία προσγειώθηκε στα 6,60 μ. στο μήκος βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,55 μ. από πέρυσι και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι.

«Περίμενα μεγαλύτερο άλμα, ο προπονητής μου (σ.σ. Γιώργος Πομάσκι) μου ειπε ότι το άλμα ήταν περίπου 6,80 μ. καθώς δεν έπιασα καν βαλβίδα. Δεν έχουμε συζητήσει το ενδεχόμενο να κάνουμε δύο αγωνίσματα σε Ελσίνκι και Λονδίνο, δεν έχουμε δει καν το πρόγραμμα, όμως, πολύ θα το ήθελα», είπε η Παπαχρήστου, η οποία σχολίασε για τον αυριανό αγώνα του τριπλούν: «Κρατάω για έκπληξη το τι μπορώ να κάνω...»

Ο Τηλέμαχος Ρούτας (ΓΣ Ηρακλής) εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Ο 24χρονος αθλητής ήταν νικητής στα 400 μ. με 46.58 και βελτίωσε παράλληλα και το ατομικό του ρεκόρ (46.80). Δεύτερος στο αγώνισμα ήταν ο Πέτρος Κυριακίδης (ΟΣΦΠ) με 47.03 και τρίτος ο Δημήτρης Γράβαλος (Αρης) με 47.24.

Στους αγώνες που έκανε φέτος ο Μιχάλης Σταματόγιαννης έδειξε σταθερότητα. Σε κανέναν όμως από αυτούς δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν μια βολή πάνω από τα 20,00 μέτρα. Ο σφαιροβόλος του Αίολου Πατρών επικράτησε του αγωνίσματος με βολή στα 19.65 μ. και βελτίωσε το 19,64 μ. που είχε από την Εδεσσα. “Κάποια στιγμή θα βγει που θα πάει. Ελπίζω να βγει στον αγώνα που πρέπει, δηλαδή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου”, είπε ο Σταματόγιαννης, ο οποίος θα επιδιώξει να βρει κάποιο μίτινγκ στο εξωτερικό. Δεύτερος με 17,21 μ.,

Keywords
Τυχαία Θέματα