Σταθόπουλος: «Nα φτιάξουμε ομάδα πρωταθλητισμού»

Για τα προβλήματα που επικρατούν στην Football League 2, την πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης, τη φιλοσοφία χρησιμοποίησης νέων παικτών στις ομάδες, τις Ακαδημίες, αλλά και τους Έλληνες προπονητές μίλησε ο Στάθης Σταθόπουλος σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Με δηλώσεις του στον Sentra 103,3, ο τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης αναφέρθηκε ακόμη στο κατά πόσο επηρεάζονται οι παίκτες από τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν,

ενώ σχολίασε και το πρωτάθλημα της Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάθη Σταθόπουλου:

Για την Football League 2: «Η κατηγορία δεν έχει υπόληψη. Αυτό φαίνεται από το πώς διοργανώθηκε. Ο νότος έχει ομάδες που έχουν περάσει από την Α' Εθνική. Είναι ένας πολύ δύσκολος όμιλος από θέμα ονομάτων και μόνο μπορείς να πεις ότι έχει ενδιαφέρον. Με πολλά προβλήματα όμως, όπως τα γήπεδα και η νοοτροπία ορισμένων ομάδων, κυρίως όμως οικονομικά».

Για το πόσο δύσκολο είναι οι ποδοσφαιριστές να μην επηρεάζονται από αυτά τα προβλήματα: «Στον Απόλλωνα οι συνθήκες λειτουργίας είναι πάρα πολύ καλές. Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε ομάδα πρωταθλητισμού και να πετύχουμε τον στόχο μας. Σε άλλες ομάδες το έργο είναι πιο δύσκολο. Στους αγώνες όμως όλοι είμαστε ίσοι. Εκεί ξεχνιούνται τα προβλήματα. Έχω περάσει από ομάδες με τέτοια προβλήματα, αλλά μέσα στο 90λεπτο τα ξεχνάς και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα».

Για την πορεία της ομάδας: «Είχαμε άτυχα αποτελέσματα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια. Βγήκαμε έξω από τους υπολογισμούς μας, αλλά σταθήκαμε ψηλά στην βαθμολογία. Ελπίζω να συνεχίσουμε δυνατά και να πάρουμε βαθμούς ώστε να φτάσουμε ψηλά».

Για την φιλοσοφία της χρησιμοποίησης νέων παικτών: «Καθιερώθηκα στην Α’ εθνική ανεβάζοντας σχεδόν όλη την εφηβική ομάδα του Αθηναϊκού. Πλέον και οι μεγάλες ομάδες της Ελλάδας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στις πιο κάτω κατηγορίες τα πράγματα είναι τραγικά. Δεν πληρώνεται κανείς στην ώρα του και πολλοί χάνουν τα χρήματά τους. Υπάρχουν ομάδες που παλεύουν να έρθουν κοντά με την διαιτησία για να κερδίσουν. Αυτά τα πράγματα είναι ανεπίτρεπτα. Η μόνη λύση για τις ομάδες είναι οι ακαδημίες. Πολλές ομάδες κατά καιρούς λένε πως εκεί θέλουν να επενδύσουν αλλά στο τέλος δεν προχωράνε. Δεν είναι κάτι εύκολο με αποτέλεσμα να μένουν στα λόγια. Θέλουν υποδομή, κατάλληλους προπονητές και αυτό έχει κόστος. Στο εξωτερικό τα χρήματα που ξοδεύονται στις ακαδημίες είναι πολλά. Σχεδόν αγγίζουν τα μπάτζετ ομάδων που αγωνίζονται στην Α' Εθνική. Ταλέντα υπάρχουν. Δεν εκπαιδεύονται σωστά και έχουν έλλειψη χώρων για προπόνηση».

Για την Super League: «Είναι καλό σαν πρωτάθλημα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον σε όλες σχεδόν τις θέσεις. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με το καλύτερο υλικό και τις μεγαλύτερες δυνατότητες. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα με 14 παίκτες και όσο αυτοί παίζουν καλά μπορεί να ελπίζει. Είναι οι μόνες ομάδες που μπορούν να πουν πως πάνε για πρωτάθλημα. Ο Ατρόμητος έχει αξιόλογη πορεία, αποδίδει καλά και είναι σταθερός. Στα αρνητικά είναι οι ομάδες στο τέλος του πρωταθλ

Keywords
Τυχαία Θέματα