Σταυρακάκη: «Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα»

Από την Κόλαση στον Παράδεισο βρέθηκε η γυναικεία ομάδα του Ηρόδοτου μέχρι να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Κρήτης.

Το συγκρότημα της Δάφνης Σταυρακάκης μπήκε στην τελική σειρά κόντρα στα Χανιά έχοντας το πλεονέκτημα έδρας, αλλά απώλεσε τα πρώτα δύο παιχνίδια. Οι παίκτριες του Ηροδότου, όμως, δεν το έβαλαν κάτω κι έκαναν την απόλυτη ανατροπή, πανηγυρίζοντας τον τίτλο με 3-2. Η προπονήτριά τους μίλησε στο Athletic Radio

104.2 τόσο για την τελική σειρά με τον ΟΑΧ όσο και τα μπαράζ ανόδου στην Α2 Γυναικών. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την κατάκτηση του τίτλου στο Πρωτάθλημα Κρήτης: «Επιτέλους έγινε ο πέμπτος τελικός, μετά τα επεισόδια στον τέταρτο τελικό στα Χανιά, και τα καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Στο τελευταίο ματς είχαμε από την αρχή το προβάδισμα, αν και είχαμε αποσυντονιστεί από όσα είχαν προηγηθεί. Ήταν μια δύσκολη σειρά, γενικά. Ήμασταν το φαβορί από την αρχή της, αφού είχαμε τερματίσει στην πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, όμως χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας. Μετά το 0-2 είχαμε τα ψυχικά αποθέματα, παρότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο, να δείξουμε χαρακτήρα και να γυρίσουμε την σειρά, παίρνοντας τον τίτλο».

Για τη μάχη της ανόδου στην Α2 Γυναικών: «Πήραμε τον τίτλο, αλλά όχι και την άνοδο. Θα παλέψουμε στην Αθήνα στα μπαράζ ανόδου για να ανέβουμε κατηγορία. Στις 30 Ιουνίου ξεκινάει η διαδικασία και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να τα καταφέρουμε. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο, στον οποίο πρέπει να βγούμε πρώτοι. Θέλουμε να παίξουμε στην Α2 και βήμα βήμα πάμε για την άνοδο».

Για το γυναικείο μπάσκετ και τον Ηρόδοτο: «Τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο στο γυναικείο όσο και στο ανδρικό μπάσκετ, σε όλους τους τομείς. Θεωρώ ότι τώρα είναι ευκαιρία να βγούμε νέες κοπέλες, αρκεί να δουλέψουν. Πρέπει να καταλάβουν όλες ότι με θέληση και δουλειά όλα γίνονται. Δεν χρειάζεται να μάθουν στον εύκολο τρόπο ζωής. Χτίζουμε κάτι καλό στον Ηρόδοτο, ο οποίος άλλωστε είναι παραδοσιακή δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ».

Για τους φιλάθλους του Ηροδότου: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του, ιδιαίτερα στον πέμπτο τελικό μάς συμπαραστάθηκαν απίστευτα. Χάρηκαν με την επιτυχία μας και έδειξαν ότι ενδιαφέρονται και για εμάς».

Για το φετινό πρωτάθλημα Κρήτης: «Είχε λίγες ομάδες, μόλις τέσσερις, και κατά συνέπεια λίγα παιχνίδια. Προσπαθούσαμε να κρατηθούμε σε φόρμα με μόλις ένα ματς το μήνα! Δεν είναι εύκολο να βρεις τον ρυθμό σου έτσι. Μετά, στα πλέι οφ, έγινε το αντίθετο με συνεχόμενα παιχνίδια».

Για το δικό της ντεμπούτο στους πάγκους: «Πρόκειται για μια νέα θέση για εμένα, ενδιαφέρουσα και δελεαστική. Είναι διαφορετικά να προπονείς από ό,τι να παίζεις. Είναι πιο δύσκολο, γιατί πρέπει να διαχειριστείς καταστάσεις και πρόσωπα. Με βοήθησε η εμπειρία μου ως παίκτρια. Πήραμε τον τίτλο και ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για εμένα. Μακάρι να ανέβουμε και στην Α2. Είναι δύσκολο να κουμαντάρεις κορίτσια, αν και δεν έχω κουμαντάρει άνδρες για να συγκρίνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα