Στη 32η θέση του κόσμου ο Γκιώνης

02:36 6/4/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Έλληνας αθλητής του πινγκ πονγκ πέτυχε νέο προσωπικό ρεκόρ, καταλαμβάνοντας τη 32η θέση στην Παγκόσμια κατάταξη.

Νέο προσωπικό ρεκόρ για τον Παναγιώτη Γκιώνη στην παγκόσμια κατάταξη. Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης εξέδωσε σήμερα τον πίνακα του Απριλίου και ο Έλληνας πρωταθλητής, που έφερε καλά αποτελέσματα στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, κατέχει την 32η θέση. Με εξαίρεση τον Καλλίνικο Κρεάνγκα είχαν άνοδο όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων, που αγωνίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στο Ντόρτμουντ και ειδικά η Κατερίνα Τόλιου και

ο Κώστας Λαγογιάννης. Η πρώτη είχε άνοδο 127 θέσεων και ο τελευταίος 40. Επίσης, καταγράφηκαν δύο νέες είσοδοι στους πίνακες αξιολόγησης, με τον παίδα Πάρι Ζώνιο του Α.Σ. Πρόοδος και την κορασίδα Γεωργία Χατζηλυγερούδη του Α.Σ. Πέρα 2005, αλλά και δύο έξοδοι με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο και τον Γιάννη Παπαδάκη, οι οποίοι συμπλήρωσαν μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διεθνείς αγώνες.

Στο ranking list των ανδρών ο Γκιώνης ωφελήθηκε κατά 12 θέσεις και 39 πόντους. Αναρριχήθηκε στο νούμερο 32 από το 44 του Μαρτίου κι έχει 2.154 πόντους από τους 2.115 βαθμούς. Ο Κρεάνγκα υποχώρησε κατά έξι θέσεις μετά τις οκτώ, που είχε χάσει τον Μάρτιο. Έτσι, έπεσε στο νούμερο 66 από το 60 του προηγούμενου μήνα κι εμφανίζει 2.048 βαθμούς (από 2.054). Ο Κώστας Παπαγεωργίου ανέβηκε στο νούμερο 203 (από 211), ενώ ο Κώστας Λαγογιάννης, που επίσης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχε εντυπωσιακή άνοδο 40 θέσεων και «σκαρφάλωσε» στο 243 από το 283 του Μαρτίου, πλασάρισμα που αποτελεί και για αυτόν το καλύτερο στην καριέρα του, μετά το νούμερο 275 στο οποίο είχε βρεθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Στον πίνακα των γυναικών η Ελλάδα είχε μόνο ευχάριστα νέα, αφού σημείωσαν σημαντική άνοδο και οι τρεις αθλήτριες, που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ υπήρξε και η προσθήκη της Χατζηλυγερούδη. Η Κατερίνα Τόλιου, που μετά το Ευρωπαϊκό είχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και στο πρώτο της Παγκόσμιο πρωτάθλημα, έκανε άλμα στο νούμερο 458 από το 585 του Μαρτίου. Επίσης, η Μαρία Χριστοφοράκη μετακινήθηκε στο νούμερο 373 (από το 390) και η Φιλαρέτη Εξάρχου στο 410 (από 439). Η πρωτοεμφανιζόμενη στην παγκόσμια κατάταξη Γεωργία Χαζηλυγερούδη βρίσκεται στο νούμερο 1.072. Η 15χρονη πρωταθλήτρια μετείχε με επιτυχία στο ιταλικό όπεν του Λινιάνο και είχε προχωρήσει στον 1ο γύρο του απλού Κορασίδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα