Στη Λωζάννη ο Καπράλος

H καρδιά της Ολυμπιακής «οικογένειας» χτυπάει αυτές τις ημέρες στη Λωζάννη, με τη διεξαγωγή από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή του συνεδρίου με τίτλο: «Υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

O Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος είναι επίσημος προσκεκλημένος από τη ΔΟΕ αλλά και ομιλητής στο συνέδριο, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι 25 χωρών, που έχουν σκοπό να θέσουν υποψηφιότητα στο μέλλον για την

ανάληψη, είτε των Θερινών, είτε των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των αντίστοιχων διοργανώσεων των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων.

Η ομιλία του Προέδρου της ΕΟΕ είχε ως θέμα την Αφή της Φλόγας αλλά και τη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκέντρωσε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και τα δύο αυτά γεγονότα αποτελούν ουσιαστικά τον ομφάλιο λώρο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαιότητας και εφαρμόζουν στην πράξη τα Ολυμπιακά ιδεώδη!

Τις εργασίες του συνεδρίου «Υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» παρακολουθούν, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Ζακ Ρογκ, πολλά μέλη της ΔΟΕ, αλλά και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Ζιλμπέρ Φελί. Ομιλητές, μεταξύ άλλων είναι, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, ο Κάρλος Νούζμαν, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «ΡΙΟ 2016» και Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, αλλά και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «ΣΟΤΣΙ 2014» Ντμίτρι Τσερνισένκο.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος ήταν και σήμερα ομιλητής, στη δεύτερη μέρα του συνεδρίου, με θέμα «Χτίζοντας Συνεργασίες» και αναφέρθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στη σημαντική κληρονομιά που άφησε στον τόπο μας, η διοργάνωση του 2004.

Keywords
Τυχαία Θέματα