Στην Αρχαία Ολυμπία δίνουν «εξετάσεις» οι παλαιστές

Με ελληνικές διακρίσεις και εντυπωσιακό θέαμα άρχισε σήμερα (30-6-2012) το 1ο διεθνές τουρνουά ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης ανδρών - γυναικών «Ολυμπία», στο κλειστό γυμναστήριο του Πύργου Ηλείας «Γ. Βασιλακόπουλος».

Στους σημερινούς (30/06) τελικούς οι αθλητές και οι αθλήτριές μας κατέκτησαν 11 (2-3-6) μετάλλια. Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν αύριο με τους τελικούς στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας. Στη διοργάνωση παίρνουν μέρος 150 παλαιστές από 10 χώρες.

Οι

αγώνες διεξάγονται, περίπου, ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς και πολλοί από τους συμμετέχοντες θα αγωνιστούν και στο Λονδίνο. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κοιτίδα του Ολυμπισμού. «Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μας δίνει δύναμη. Το τουρνουά είναι ιδιαίτερα δυνατό και είναι ωραία να διεξάγονται διεθνείς αγώνες στη χώρα μας», δήλωσε η Μαρία Πρεβολαράκη, η οποία έχει προκριθεί στη διοργάνωση του Λονδίνου και αύριο θα παλέψει στον τελικό της κατηγορίας των 55κ.

Στους σημερινούς τελικούς χρυσά μετάλλια κατέκτησαν η Ελένη Αναστασιάδου (72κ.) και ο Σωτήρης Παπάρας στα 120κ. της ελληνορωμαϊκής. Στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Κατερίνα Αποστόλου (72κ.), Α. Παπαδάτος (96κ. ελληνορωμαϊκής), Ματθαίος Εγγονίδης (120κ. ελληνορωμαϊκής) και στην τρίτη η Αθηνά Γιαννούσα (72κ.), οι Α. Τριανταφυλλίδης και Γ. Σαββουλίδης (66κ., ελευθέρας), ο Λ. Καραθανάσης (55κ., ελληνορωμαϊκής), ο Σ. Κουντουρατζής (96κ., ελληνορωμαϊκής) και ο Κώστας Τάμος (120κ. ελληνορωμαϊκής).

Keywords
Τυχαία Θέματα