Στο 1-0 με shutout οι Ρέιντζερς

Με νίκη 3-0 ξεκίνησαν την τελική σειρά της Ανατολής οι Νιου Γιορκ Ρέιντζερς, οπότε προηγούνται με 1-0 των Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς.

Στα πρώτα δύο 20λεπτα, οι Martin Brodeur και Henrick Lundqvist, δύο τερματοφύλακες της αναμέτρησης, κράτησαν το 0-0. Ωστόσο στο 53ο δευτερόλεπτο ο Dan Girardi άνοιξε το σκορ για τους Νεοϋορκέζους. Άλλωστε οι Ρέιντζερς ήταν ανώτεροι, αλλά δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν τον έμπειρο τερματοφύλακα των «διαβόλων», Brodeur.

Ακολούθησε ένα ωραίο power play

γκολ του Chris Kreider, οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη. Ακόμα, ο Artem Anisimov διαμόρφωσε το 3-0, 1:27 πριν από το τέλος, όταν πια οι Ντέβιλς είχαν αποσύρει τον γκολκίπερ τους.

Συνολικά ξεχώρισε ο Brodeur, ο οποίος πρόσθεσε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση στο παλμαρέ του, αλλά όχι τη νίκη. Στον αντίποδα, ο Lundqvist σταμάτησε και τα 21 σουτ, που αντιμετώπισε.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα διεξαχθεί πάλι στο «Madison Square Garden». Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι Ρέιντζερς επανήλθαν στα ημιτελικά των playoffs για πρώτη φορά από το 1997, αλλά ξεκίνησαν νικηφόρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα