Στο κατόπι του Σάμπρας

Ο Ρότζερ Φέντερερ εξαπολύει επίθεση για την ανάκτηση του Νο1 τη νέα αγωνιστική σεζόν και προειδοποεί τους αντιπάλους του.

Μιλώντας στους «New York Times» ο Φέντερερ αποκάλυψε πως θέλει να καταρρίψει το τελευταίο μεγάλο ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας δηλαδή τις 286 εβδομάδες παραμονής στο Νο1. Αυτό σημαίνει ότι του αρκεί μια βδομαδούλα για να το ισοφαρίσει και δύο για να το καταρρίψει.

Την ευθύνη της.... καθυστέρησης του ρεκόρ έχει Ρόμπιν Σόντερλινγκ που τον νίκησε στα προημιτελικά του Roland Garros 2010: «Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά ποιός ξέρει... Ίσως μια μέρα να επιστρέψω εκεί. Θα δούμε. Αυτή τη στιγμή, όμως, πρέπει να αγνοήσω αυτές τις σκέψεις γιατί ο Νόβακ έκανε μια απίστευτη χρονιά και έχει δημιουργήσει μεγάλη απόσταση για μένα. Παρόλαυτά, ξαφνικά αρχίζεις και παίζεις πάλι καλά, κάνεις ένα σερί 17 νικών και επιστρέφεις πίσω εκεί όπου νιώθεις ότι μπορείς να κερδίσεις ένα Slam. Είσαι μέσα στο κόλπο και πάλι... Αυτό μου προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και με ενθουσιάζει» είπε ο Ελβετός.

Στα πλάνα του μπαίνει όμως και το Davis Cup καθώς τον Φεβρουάριο η Ελβετία θα υποδεχθεί την Αμερική.«Νομίζω ότι θα παίξω όμως πρώτα θα πρέπει να επισημοποιήσω το προγραμμά μου»Ο Φέντερερ τα τελευταία χρόνια, παίζει μόνο στους αγώνες ανόδου (play-off) του World Group και τον περασμένο Σεπτέμβρη βοήθησε τη ομάδα να επιστρέψει στο κορυφαίο γκρουπ της διοργάνωσης, νικώντας 3-2 την Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα