Στον... αέρα ο Πανελευσινιακός

18:51 7/1/2012 - Πηγή: OnSports

Δύο παίκτριες της γυναικείας ομάδα του Πανελευσινιακού βρέθηκαν σε ραδιοφωνική εκπομπή τονίζοντας πως οι γυναίκες παίζουν καλύτερο ποδόσφαιρο από τους άνδρες.

Ο λόγος για την τερματοφύλακα της ομάδας Δανάη Μελάκη και την στόπερ Καλλιόπη Λουλούδη, οι οποίες βρέθηκαν στο «Sentra 103,3» αποδεικνύοντας πως τα κορίτσια ξέρουν από μπάλα.

Ερωτηθείσες πώς και γιατί ξεκίνησαν ένα... ανδρικό άθλημα, η Καλλιόπη Λουλούδη είπε: «Ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία, αν και ήμουν λάτρης από παλιά. Ο λόγος ήταν γιατί ήθελα να γυμνάζομαι, αλλά αρρώστησα... Κολλημένη με την μπάλα που λέμε. Έβλεπα πάρα πολύ

μπάλα και το connect μου με τους φίλους μου άνδρες ήταν το Champions League. Σημειωτέων, εμείς βλέπαμε μπάλα και πριν το Euro 2004 και ξέρουμε τι είναι το οφσάιντ...».

Η Δανάη Μελάκη πρόσθεσε: «Ξεκίνησα από πάρα πολύ μικρή στη Ρόδο από όπου είμαι. Τα τελευταία 11 χρόνια είμαι στην Αθήνα, έπαιξα οκτώ χρόνια στην Αίγινα, ένα χρόνο στη Γλυφάδα, ξαναπήγα στην Αίγινα και τώρα στον Πανελευσινιακό. Στην Αίγινα βρέθηκε στις πάρα πολύ καλές εποχές της ομάδας. Αξέχαστες θα έλεγα. Φτάσαμε στους 16 του Champions Cup, το αντίστοιχο Champions League των ανδρών. Ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία γιατί δεν υπάρχει κανείς από πίσω. Όχι της ομάδας, γιατί ό,τι κι αν θέλει να προσφέρει ο πρόεδρος, ο παράγοντας, αν δεν υπάρχει η ομοσπονδία και άλλη βοήθεια, δεν γίνεται».

Για την επιτυχία της Αίγινας, που δυστυχώς λόγω οικονομικών προβλημάτων διαλύθηκε φέτος, η Καλλιόπη Λουλούδη σχολίασε: «Ήταν τεράστια επιτυχία γιατί οι κοπέλες ήταν ερασιτέχνες και πήγαν να παίξουν με επαγγελματίες. Οι κοπέλες στην Ελλάδα σπουδάζουν, δουλεύουν και μετά πάνε για προπόνηση...».

Για να εξηγήσει η Δανάη Μελάκη: «Εγώ ξυπνούσα στις 6 το πρωί, πήγαινα στη δουλειά και μετά προπόνηση, όπως και οι περισσότερες κοπέλες. Και κάναμε προπόνηση σε γήπεδο 5x5 γιατί δεν είχαμε γήπεδο. Και οι διαφορές είναι τεράστιες. Φτάσαμε εκεί που φτάσουμε κι όταν μιλούσαμε με τις άλλες ομάδες, μας έλεγαν ότι κάνουν δύο φορές την ημέρα προπόνηση, δεν δουλεύουν, πληρώνονται κλπ, εμείς λέγαμε ότι αυτό που κάναμε ήταν άθλος!».

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο στο εξωτερικό, η Δανάη Μελάκη ανέφερε πως: «Είναι πολύ μπροστά γιατί βοηθάει ο παράγοντας, η ΕΠΟ τους. Εμάς δεν μας βοηθάει κανείς. Κι αυτό που κάνουμε το κάνουμε γιατί το αγαπάμε», ενώ στην ερώτηση αν λείπουν μόνο τα χρήματα, η Καλλιόπη Λουλούδη απάντησε:

«Λείπουν οι υποδομές. Τα κορίτσια δεν ξεκινάνε από 4-5 ετών, όπως τα αγόρια. Τα πιτσιρίκια στα 12 τους μπαίνουν κατευθείαν στη γυναικεία ομάδα. Όταν δουλεύεις οκτώ ώρες και κάνεις μετά δύο ώρες προπόνηση δεν μπορείς να είσαι στο ίδιο επίπεδο με μια αθλήτρια που το πρωί κάνει βάρη, κοιμάται και μετά έχει προπόνηση».

Το... παράπονο των κοριτσιών είναι πως κανείς δεν ασχολείται μαζί τους: «Εκτός από τους γονείς μας και κάποιους φίλους, δεν ξέρει κανείς πως παίζουμε ποδόσφαιρο. Ακόμα και η ΕΠΟ όταν πήγαμε στην Ευρώπη δεν το ήξερε! Ένας άνθρωπος είχε έρθει μαζί μας γιατί ήθελε. Κανείς άλλος. Και η κρίση

Keywords
Τυχαία Θέματα