Στον τελικό ο Ολυμπιακός (photos)

Επίδειξη δύναμης στη Νέα Σμύρνη έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 87-66 του Πανιωνίου και προκρίθηκε στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι Πειραιώτες δεν ήθελαν να μπουν στη διαδικασία ενός τέταρτου αγώνα κι έχοντας ως βάση την άμυνα έκαναν το 3-0 και στρέφουν πλέον το μυαλό τους στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρουσιάστηκε σοβαρό και με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη,

Πρίντεζη, Χάινς και Παπανικολάου πήρε με άνεση το ροζ φύλλο. Δεν κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί οι Νεοσμυρνιώτες παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Μπίλι Κις, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις έμοιαζε απελπιστικά μόνος στο σκοράρισμα.

Με το δίδυμο των Μάντζαρη και Ντόρσεϊ να δίνει την απαραίτητη ώθηση στο σκοράρισμα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 13-9 στο 5’. Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, αποδείχθηκε σε ακόμα μία περίπτωση πολύ σκληρό καρύδι και με τον Μπίλι Κις να το οδηγεί επιθετικά (7π.) κατάφερε να μειώσει σε 15-13, δύο λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου. Ο τεχνικός της ομάδας της Νέας; Σμύρνης έριξε στον αγώνα και τον Μάριο Μπατή, που είχε χάσει τις προηγούμενες αναμετρήσεις εξαιτίας τραυματισμού, αλλά οι Πειραιώτες βρήκαν τις λύσεις διά χειρός Σπανούλη και Πρίντεζη, έτσι έκλεισαν προηγούμενοι με +4 (18-22) το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Κις συνέχισε να δημιουργεί μπελάδες στην άμυνα του Ολυμπιακού, φθάνοντας γρήγορα γρήγορα τους 11 πόντους, αλλά το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε περισσότερες λύσεις και με το Χάινς να κυριαρχεί στη ρακέτα ξέφυγε στο +7 (22-29). Όσο περνούσε η ώρα τόσο οι Πειραιώτες έδειχναν να πατούν ολοένα και καλύτερα από τον αντίπαλό τους στο παρκέ, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στο 15 είχαν ήδη ανοίξει την ψαλίδα στους δέκα πόντους (22-32). Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη πιο ασφυκτική την άμυνά του και περιόρισε ένα από τα πιο σημαντικά «όπλο» του Πανιωνίου, που είναι τα σουτ τριών πόντων (3/10). Μοιραία η διαφορά ανέβηκε στους 12 πόντους (22-34) στο 18’ και στους 13 (32-45) στο ημίχρονο, με τον Πρίντεζη να δείχνει ορεξάτος.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του τρίτου ημιτελικού ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, μέσα από το live του Onsports.

Keywords
Τυχαία Θέματα