Συμπεράσματα που δείχνουν το μέλλον

11:57 3/4/2012 - Πηγή: OnSports

Είναι καλό, λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν να δούμε το τι ακριβώς συμβαίνει γύρω από το αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ. Τα συμπεράσματα που έχουν βγει μέχρι τώρα, θα μας οδηγήσουν λογικά και στην επόμενη σεζόν.

Τα συμπεράσματα αφορούν την εικόνα της ομάδας αλλά και το πώς κινείται αυτή για του χρόνου, τους νέους παίκτες και τα χαρακτηριστικά τους, τους παλιούς που αναγκάζονται να παίξουν σε άλλους ρόλους.

Ας ξεκινήσουμε από τον προπονητή.

1.Ο Λάσλο Μπόλονι έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν

αλλάζει λογική είτε παίζει εντός, είτε εκτός, έχει βελτιώσει τις επιδόσεις της μακριά από την Τούμπα, αλλά έχει κάνει αρνητικό ρεκόρ 50ετίας στη φυσική έδρα της ομάδας. Δεν έχει τα χαρακτηριστικά να παίξει αυτό που θέλει και δεν έχει βρει μέχρι τώρα αυτό που μπορεί κυρίως όταν έχει σοβαρές απουσίες.

2.Η σημαντικότερη απώλεια σε σχέση με πέρυσι είναι ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο ΠΑΟΚ πονάει στο νούμερο 6 και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η πρώτη μεταγραφική προτεραιότητα είναι εκεί. Ο Μπόλονι αδυνατεί να παίξει με έναν κόφτη και δύο «8άρια» που θα τον βόλευε και αυτό στοιχίζει.

3.Η ποιότητα έχει μειωθεί κατά πολύ και με τη φυγή του Βιεϊρίνια κυρίως, αλλά και του Κοντρέρας, ενώ σίγουρα μετράει η απουσία του Ίβιτς. Αυτό έχει αντίκτυπο σε μία ομάδα που ναι μεν κυκλοφορεί γρήγορα τη μπάλα, αλλά δεν έχει ποτέ την προσωπική ενέργεια που θα αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα.

4.Ο ΠΑΟΚ έδωσε 800 χιλιάδες ευρώ στον σέντερ φορ Σαλπιγγίδη, καθιερώνοντάς τον ως δεξιό εξτρέμ. Μέσα από αυτή τη λογική, ο παίκτης δεν παίζει σύμφωνα με τα χρήματά του, ο ΠΑΟΚ δεν έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται στη πλευρά, η Τούμπα εκνευρίζεται με τον διεθνή φορ και υπάρχει μία κατάσταση άρρωστη που δεν τιμά κανέναν.

5.Ο Γεωργιάδης έδειξε πως μπορεί, όμως πρέπει να βελτιώσει τη νοοτροπία του και να ξεκαθαρίσει το τι πρέπει να κάνει μέσα στο μυαλό του. Όλοι έχουν καταλάβει πως ο Μπόλονι δεν τον πιστεύει πολύ, όμως έχει κάποια πολύ καλά παιχνίδια που είναι οδηγός για το μέλλον.

6.Ο Γιάννου ουσιαστικά δεν έχει θέση, αφού ούτε φορ περιοχής είναι, ούτε επιτελικός. Ίσως ο Μπόλονι του δίνει ένα ρόλο για να χτίσει καριέρα πίσω από τα φορ, ενώ δεν ξέρουμε αν μπορεί να παίξει και στις πλευρές.

7.Η ανωμαλία του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, η έλλειψη δηλαδή κόφτη, φαίνεται από το γεγονός πως ο Φωτάκης που είναι δεκάρι, είναι δεύτερος σε κοψίματα και πρώτος σε κάρτες.

8.Ο Κλάους είναι με διαφορά ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ομάδας, αφού πλην της εκτελεστικότητας που την έχει έμφυτη, έχει βελτιωθεί σε τεχνική, πάσα, μονομαχίες. Η πρώτη του γεμάτη χρονιά είναι πετυχημένη.

9.Υπάρχει ξεκάθαρο πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, κάτι που φαίνεται και από τις μοιρασμένες σε τρεις παίκτες εμφανίσεις της ομάδας. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, με τον ΠΑΟΚ συμβόλαιο μετά το καλοκαίρι θα έχουν οι Κρέσιτς και Γλύκος. Ερωτηματικό το αν θα αποκτηθεί κάποιος ή όχι.

10.Ο ΠΑΟΚ μιλάει για ανανέωση με τους Λίνο – Γκαρσία, αλλά όχι με τους Χαλκιά, Ίβιτς, Τσιρίλ

Keywords
Τυχαία Θέματα