Τα είπε… όλα ο Μιραλάς!

Το πόσο σημαντική ήταν η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό και το τι δρόμοι ανοίγονται για τον σύλλογο τα επόμενα χρόνια, περικλείονται μέσα στη φράση που είπε ο Κέβιν Μιραλάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «France Football».

Ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρολεύκων» και πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, παρότι γνωρίζει πως αρκετές μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τον γλυκοκοιτάζουν

ενόψει καλοκαιριού και οι περισσότερες δεν θα είχαν πρόβλημα να καλύψουν τα 8 εκατομμύρια της ρήτρας του, υποστήριξε ότι θέλει να συνεχίσει για τουλάχιστον ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό…

Όταν ένας τόσο ταλαντούχος, αλλά και φιλόδοξος αθλητής, υποστηρίζει κάτι τέτοιο και μάλιστα δημόσια, πολλά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Κατ’ αρχάς, αν το καλοσκεφτεί κανείς, αυτή η δήλωση δεν είναι υπέρ του Μιραλάς, αφού θα μπορούσε να αφήσει τις ομάδες να «σφάζονται» στα πόδια του και αφού συγκεντρώσει διάφορες προτάσεις να πάει στη διοίκηση του συλλόγου και να διεκδικήσει ένα ακόμη καλύτερο συμβόλαιο, αν όντως δεν θέλει να φύγει…

Εκείνος, όμως, επέλεξε να βγει δημόσια και να πει ότι «Πράγματι, υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον, αλλά νιώθω πολύ καλά εδώ. Η ομάδα, μου έδειξε εμπιστοσύνη όταν τα πράγματα είχαν αρχίσει να πηγαίνουν άσχημα για μένα. Επιπλέον, αμείβομαι πολύ καλά. Δεν θέλω να φύγω από αυτό το περιβάλλον. Αρέσει μάλιστα και στην οικογένειά μου. Θα ήθελα να μείνω για άλλη μια σεζόν»!

Να τα συνοψίσουμε; Ο Μιραλάς που ουσιαστικά διαφημίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο -μέσω του Ολυμπιακού- στο εξωτερικό, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, μάλιστα, μίλησε για άριστες συνθήκες, εμπιστοσύνη, πολύ υψηλή αμοιβή, καλό περιβάλλον για τον ίδιο και τα αγαπημένα του πρόσωπα!

Ξέρετε τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως αυτή η ομάδα που σαρώνει τους τίτλους, έχει ανοίξει για τα καλά την πόρτα και για τα μεγάλα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το παράδειγμα του Μιραλάς είναι χαρακτηριστικό επειδή δεν έχει έρθει από κάποιοι μεγαλύτερο σύλλογο, όπως, για παράδειγμα, ο Ζιοβάνι ή ο Ριβάλντο που πέρασαν από ολόκληρη Μπαρτσελόνα. Έχει το μέλλον μπροστά του και λογικό είναι να σκέφτεται το επόμενο βήμα.

Για να επιλέγει, λοιπόν, να μείνει για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη στον Πειραιά, σημαίνει πως όχι μόνο δεν θεωρεί κάτι τέτοιο τροχοπέδη για την καριέρα του, αλλά μέσα από τις εμφανίσεις του και την επόμενη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη, πιστεύει ότι θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει από τη λογική του να είναι «πρώτος στο χωριό»! Θέλει να επεκταθεί και στην… πόλη, όπως λέει και η παροιμία και οι παίκτες του νιώθουν πως μέσα από αυτό το σύλλογο μπορούν να το καταφέρουν.

Πόσοι πιστεύουν ότι θα έλεγε κάτι ανάλογο ο Μιραλάς ή ο κάθε Μιραλάς αν ο Ολυμπιακός μάζευε τριάρες και τεσσάρες στο Champions League ή στο Europa League στη διάρκεια της φετινής σεζόν; Θα σκεφτόταν, κι αυτό είναι απόλυτα λογικό, «ας πάω κά
Keywords
Τυχαία Θέματα