Τα επεισόδια δεν πρέπει να έχουν... χρώμα

Παρακολούθησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως όλοι οι Έλληνες φίλαθλοι – και όχι μόνο – την αντιμετώπιση που έτυχαν από τον ελληνικό Τύπο τα επεισόδια που έγιναν στο περιθώριο του ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ.

Με άλλα Μέσα συμφωνώ και με άλλα διαφωνώ (οριζοντίως και καθέτως) για το πώς αντιμετώπισαν ένα τόσο λεπτό ζήτημα, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη, για τη χώρα, περίοδο. Δεν χρειάζεται ν’ αναφέρω δημόσια τα Μέσα αυτά. Ο καλύτερος κριτής άλλωστε είναι ο αναγνώστης, του οποίου το ένστικτο δεν κάνει ΠΟΤΕ λάθος.

Εδώ, ακριβώς,

θα ήθελα να σταθώ στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα ο Ολυμπιακός. Από τη διακοπή της αναμέτρησης μέχρι και σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν το όλο θέμα όπως θα το αντιμετώπιζε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα αντίστοιχου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η οποία σέβεται το «προϊόν» που λέγεται ποδόσφαιρο.

Δεν με ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση να χαϊδέψω τα… αυτιά των «ερυθρολεύκων». Θα μπορούσα να το κάνω με αρκετούς άλλους τρόπους. Το ίδιο θα έκανα αν αντίστοιχα χειρίζονταν έτσι μια τέτοια κατάσταση ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ή ο Βατανιακός. Αυτοί που με γνωρίζουν καλά, ξέρουν ότι δεν θα δίσταζα για οποιονδήποτε λόγο να το κάνω.

Μπροστά στα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ – και έχουν ξαναγίνει στο Καραϊσκάκη, στη Νέα Φιλαδέλφεια παλιότερα, στην Τούμπα, κτλ. – λίγη σημασία έχει το… χρώμα των οπαδών που δημιούργησαν τα επεισόδια. Λίγη σημασία έχει, επίσης, το αποτέλεσμα της αναμέτρησης, γιατί αν εσείς είδατε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, εγώ δεν είδα…

Τα φαινόμενα βίας στα ελληνικά γήπεδα, δυστυχώς, κάθε χρόνο αυξάνονται και κανείς δεν φαίνεται να έχει να προτείνει ουσιαστικές, άμεσες και δραστικές λύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στην οριστική παύση των όσων κατά καιρούς βλέπουμε. Όλοι στρουθοκαμηλίζουν στο βωμό των συμφερόντων και άπαντες κατηγορούν τους «απέναντι» για τα όσα έγιναν. Οι απέναντι φυσικά αλλάζουν, όπως αντιλαμβάνεστε, ανάλογα με την περίπτωση και φυσικά τις συνθήκες.

Αν την περασμένη Κυριακή είχαμε νεκρό, θα είχε σημασία το ύψος της ποινής της πειθαρχικής επιτροπής στον Παναθηναϊκό; Αν την περασμένη Κυριακή μια οικογένεια βυθιζόταν στο πένθος, θα είχε σημασία αν οι «πράσινοι» θα παίξουν στα επόμενα ματς κεκλεισμένων ή όχι των θυρών; Όχι, ρε παιδιά, δεν θα είχε.

Τα βίαια επεισόδια στα γήπεδα, τα οποία οδηγούν σε τραυματισμούς ανθρώπων, είτε αυτοί είναι οπαδοί, είτε αστυνομικοί, είτε σεκιουριτάδες, ξεπερνούν οποιαδήποτε ομάδα και οποιοδήποτε ματς. Άπαντες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων, θα πρέπει να επικεντρωθούν στην άμεση επίλυση του προβλήματος. Άπαντες πρέπει ν’ αναλωθούν στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, με οποιοδήποτε κόστος. Όλα τα υπόλοιπα είναι για να τα λέμε…

Στους παραπάνω δεν θα συγκατέλεγα ποτέ τις ίδιες τις ομάδες, ωστόσο ο Ολυμπιακός, όπως προανέφερα, με εξέπληξε, κάνοντας τη διαφορά. Θα μου πείτε ότι είναι «καβάλα στο άλογο», μετά τη βαθμολογική διαφορά που απέκτησε από τον Παναθηναϊκό. Σωστό, όμως, παρ’ όλα αυτά δεν πρέπει να περάσει στα… ψιλά

Keywords
Τυχαία Θέματα