Τα κεφάλια μέσα!

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας πέρασε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν, όπως και ο περισσότερος κόσμος, τη δυνατότητα να ξεκουραστούν αυτό το διάστημα και να γεμίσουν τις μπαταρίες μετά από έναν ομολογουμένως εξαιρετικό Φλεβάρη και ενόψει ενός Μάρτη, ο οποίος θα πρέπει επίσης να είναι... κόκκινος.

Η πρόκριση επί της Ρούμπιν Καζάν, με δύο νίκες μάλιστα, ανήκει πλέον στο παρελθόν, όπως και η επιβλητική παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα με τις συνεχόμενες επιτυχίες και τις επιβλητικές εμφανίσεις στους

αγώνες με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν από χθες στις προπονήσεις ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τον δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ, αλλά δεν είμαι σίγουρος πόσοι από αυτούς έχουν πάρει και το... μυαλό μαζί τους, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Τι θέλω να πω; Κακά τα ψέματα, φοβάμαι ότι η χαλάρωση των τελευταίων ημερών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα, αν δεν κοπεί μαχαίρι η πλάκα, σήμερα κιόλας. Εδώ και μερικές ημέρες, λόγω και της διακοπής του πρωταθλήματος, ορισμένοι συμπεριφέρονται, άμεσα ή έμμεσα, λες και τελείωσε η χρονιά.

Διάφορα δημοσιεύματα, κυρίως στο εξωτερικό, αναφέρουν πρωτοκλασάτους παίκτες του Ολυμπιακού ως υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους άλλων ομάδων. Λογικό είναι σε ένα βαθμό να συμβαίνει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που οι “κατάσκοποι” κάνουν... παρέλαση τον τελευταίο καιρό στο “Καραϊσκάκη”, ενώ η συνολική παρουσία της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη.

Από το πανηγύρι που στήθηκε, δεν... γλίτωσε ούτε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, τον οποίοι οι Ισπανοί μπλέκουν σχεδόν καθημερινά στα σενάρια για την πιθανή διαδοχή του Πεπ Γκουαρδιόλα, αν ο τελευταίος αφήσει τον πάγκο της Μπάρτσα στο τέλος της περιόδου. Τουλάχιστον, ο Βάσκος τεχνικός φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του δηλώνοντας, παραμονές του δεύτερου αγώνα με τη Ρούμπιν, ότι όλα αυτά είναι... σενάρια και τίποτα περισσότερο.

Ξέρω ότι είναι τιμητικό για κάθε ποδοσφαιριστή να προσελκύει το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όταν αυτό προέρχεται από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού. Ποιος δεν θα το ήθελε; Επαγγελματίες είναι, η καριέρα τους “περιορίζεται” σε μια δεκαετία περίπου, οπότε σε αυτό το διάστημα θέλουν να φτάσουν όσο γίνεται πιο ψηλά και να αποκομίσουν όσο γίνεται υψηλότερα οφέλη.

Η χρονική περίοδος, όμως, δεν είναι η κατάλληλη ούτε για... μεταγραφές, ούτε για σενάρια. Οι στόχοι είναι μπροστά και οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να προσγειωθούν άμεσα στην πραγματικότητα! Μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη καμπή της περιόδου, πλησιάζουν και τα δύο παιχνίδια με τη Μέταλιστ που... δαγκώνει και δεν θέλει πολύ, το όνειρο να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Ο Ολυμπιακός κυνηγάει ακόμη την κορυφή της βαθμολογίας, έχει σειρά πολύ δύσκολων και σερί αγώνων μπροστά του και θα πρέπει να καταβληθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να πάνε όλα καλά και να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις. Δεν έχει μεγάλη σημασία, άλλωστε, η πορεία μιας ομάδας στη διάρκεια της σεζόν, αλλά η σταθερότητα και

Keywords
Τυχαία Θέματα