Τα κλειδιά της Πόλης

Η αλήθεια είναι πως για να φτάσεις στην πύλη του Παραδείσου θα πρέπει να περάσεις πρώτα τις δοκιμασίες και τα κύματα που θα σε οδηγήσουν εκεί.

Η φετινή …Γη της Επαγγελίας για τον Παναθηναϊκό βρίσκεται σε μια πόλη που μυρίζει Ελλάδα, την Πόλη μας! Το ταξίδι προς το έβδομο, πλέον έχει άμεση συνάρτηση με την αγκαλιά του Βόσπορου.

Για να έχει ελπίδες το «τριφύλλι» να φτάσει στην Κωνσταντινούπολη, θα πρέπει να εμφανιστεί με συνέπεια την Πέμπτη το βράδυ στο πρώτο φετινό του ραντεβού στα λημέρια του φάιναλ φορ.

Εξάλλου, η αναμέτρηση με την Φενέρ μονάχα ως κομβική για τη συνέχεια μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Τι χρειάζεται, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ώστε να πάρει τα …κλειδιά της Πόλης και να καβαλήσει ξανά το άλογο; Να βγάλει από τη μέση τους Τούρκους με δύο νίκες. Και πώς θα γίνει αυτό; Απλά αν οι «πράσινοι» παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και δεν προχωρήσουν σ’ ένα δώρο, α λα Ούνιξ.

Πρώτο και κυριότερο οφείλουν να έχουν γρήγορες αντιδράσεις στην άμυνα και να μη βρίσκονται ένα «κλικ» πίσω, όπως συνέβη με τους Ρώσους. Δεύτερον, θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το πόσο αλλοπρόσαλλη είναι η Φενέρ, κρατώντας έναν σταθερό ρυθμό στο παιχνίδι τους. Τρίτον, παίκτες «ρυθμιστές» θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος.

Ο Σάτο είναι επιτακτική ανάγκη να ξεμπουκώσει μετά από μια περίοδο που του έχει βγει όλο το …σκάσιμο από τις τρύπες που μπάλωνε μέχρι να επιστρέψει ο Περπέρογλου. Ο Μήτσος να εκτελέσει με μεγαλύτερη συνέπεια τους κατώτερους αντιπάλους του και οι ψηλοί να καλύψουν και τ’ αμυντικά …χνώτα της ομάδας, καθώς στην επίθεση δεδομένα υπερέχουν, ασχέτως αν και η Φενέρ διαθέτει δύναμη στο ζωγραφιστό.

Υψίστης σημασίας για τον Παναθηναϊκό είναι και η άμυνα πάνω στον Μπογκντάνοβιτς. Ο Κροάτης φόργουορντ είναι κίνδυνος - θάνατος, ενώ προβλήματα προκαλεί και η επιστροφή του Ούκιτς που μπορεί να απειλήσει πιο ουσιαστικά από τον μονοκόμματο Ονάν.

Ευχής έργον θα είναι να βρεθεί και μια χείρα βοηθείας από τον πάγκο (Μάριτς, Λόγκαν), ωστόσο εδώ που φτάσαμε ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τη νίκη και ας την πάρει με μια πεντάδα, που λέει ο λόγος.

Εξάλλου, διαθέτει προσωπικότητες (πέραν από τους προαναφερθέντες) που έχουν φάει με το κουτάλι τα ματς της μίας ανάσας, ενώ είναι δεδομένο πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι συνεργάτες του θέλουν δέκα Σπάχια για να βρουν μπελά, αρκεί να μην τους προδώσουν τα δικά τους γρανάζια.

Keywords
Τυχαία Θέματα