Τα πανέξυπνα κουμπαράκια...

14-0 με το «καλημέρα» και 34-6 (πρώτο) δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. 19-0 στις αρχές του β’ μέρους και 26-5 (τρίτο) δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός!

Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που υπομονετικά περιμένει εδώ και σχεδόν ένα μήνα το άδοξο φετινό του τέλος και οι «πράσινοι» κόντρα σε έναν Άρη που επίσης μετράει τις ώρες, για να κλείσει το βιβλίο της χρονιάς και αναζητήσει λύση στα διοικητικά

του.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας ρεπό την τελευταία αγωνιστική της Α1 και λόγω του προγράμματος που έφτιαξε ο ΕΣΑΚΕ προς εξυπηρέτηση των «αιωνίων» και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών τους, είχε να αγωνιστεί από τις 24 Μαρτίου όταν γνώρισε βαριά - ήττα από τον Ίκαρο. Ήμουν εκείνο το απόγευμα στο γήπεδο της Γλυφάδας και πραγματικά ο ΠΑΟΚ, που κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει «χάσει» μια 5άδα παικτών (Γκορί, Ράιτ, Καλαμπόκης, Γκίντενς, Αντρισκεβίτσιους) με την εικόνα που είχε ήταν για λύπηση!

Ο Άρης παρουσιάζει καλύτερη… κλινική εικόνα, όμως ουσιαστικά έχει παρόμοια προβλήματα. Αποχαιρέτησε με τις ευχές του προσφάτως τον Τσαλδάρη, έχει το πρόβλημα με τον Ταπούτο, έχει χάσει εδώ και καιρό τον Τζέιμς και περιμένοντας τη λήξη της σεζόν (πιθανότατα αύριο Σάββατο 21/04 στη Θεσσαλονίκη) επιχειρεί να δώσει χρόνο συμμετοχής στα «πιτσιρίκια» του, όπου εδώ και χρόνια διαθέτει αξιόλογο υλικό (αλλά με το παράδοξο να αγωνίζονται σε άλλες ομάδες και όχι στην ανδρική του Άρη!)…

Με αυτά τα δεδομένα, προκαλεί απορία αν οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, βοηθούν ενόψει φάιναλ-φορ τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αντίστοιχα. Είναι βέβαιο ότι οι προπονήσεις, τα οικογενειακά διπλά που λέγαμε κάποτε, είναι για τους Ίβκοβιτς-Ομπράντοβιτς πιο ωφέλιμα από αυτά τα κουραστικά 40λεπτά. Δύσκολα μπορείς να βρεις έναν στοιχείο στο οποίο μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά για τις δύο ομάδες οι αναμετρήσεις με τους Θεσσαλονικείς.

Οι πανέξυπνοι Σέρβοι βρήκαν όμως τρόπο να αξιοποιήσουν ακόμη κι αυτά τα ματς προς όφελος της ομάδας τους. Τα χρησιμοποιούν για να παίξουν με το μυαλό των παικτών τους, να τους… πριζώσουν και να τους βάλουν στην τσίτα, ενόψει των αγώνων στο φάιναλ-φορ αλλά και τους μεταξύ των δύο ομάδων τελικών της Α1.

Δεν θα 'θελα να ήμουν στη θέση του Βουγιούκα

Ύστερα από την 28αρα επί του ΠΑΟΚ και την χαλαρή 15αρα επί του Άρη, ο Ίβκοβιτς και ο Ομπράντοβιτς έστειλαν μηνύματα στους παίκτες του. Πιο ήπιο ο πρώτος, πιο επιθετικό ο δεύτερος, ο οποίος ουσιαστικά έβγαλε τους Πράσινους στη… σέντρα.

«Στο δεύτερο μέρος δεν ήμασταν τόσο καλοί. Οι νεαροί παίκτες θα πρέπει να κρατούν ρυθμό και να είναι πάντα σοβαροί. Θέλει προσοχή. Έρχονται κρίσιμα ματς στα πλέι-οφ και στο φάιναλ-φορ και για αυτό πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα» είπε ο Ίβκοβιτς. Οι καμπάνες στο ΟΑΚΑ από τον κουμπάρο του κτύπησαν πιο δυνατά:

«Απέχουμε πολύ από το είμαστε έτοιμοι. Κάποιοι παίκτες είναι εκτός τόπου και χρόνου. Τους τελευταίους 2-3 μήνες μόνο ο Διαμαντίδης και ο Νικ (Καλάθης) ήταν εδώ στο ΟΑΚΑ στα ελεύθερα πρωινά. Κάποιοι άλλοι, βέβαια, μένουν μετά την προπόνηση για σουτ. Άλλοι ενδια

Keywords
Τυχαία Θέματα