Τα προημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος χόκεϊ επί πάγου

Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος πρώτης κατηγορίας και άλλα νέα από τον «κόσμο» του χόκεϊ επί πάγου.

Έγιναν πλέον γνωστά τα τέσσερα ζευγαρώματα των προημιτελικών, ενώ η Ιταλία και το Καζακστάν υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία. Στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα θα αντικατασταθούν από Σλοβενία και Αυστρία.

Παρακάτω οι τελικές βαθμολογίες και

τα προημιτελικά:

Όμιλος Ελσίνκι

1. Καναδάς 19
2. Η.Π.Α. 16
3. Φινλανδία 15
4. Σλοβακία 15
5. Γαλλία 9
6. Ελβετία 6
7. Λευκορωσία 3
8. Καζακστάν 1

Όμιλος Στοκχόλμης

1. Ρωσία 21
2. Σουηδία 18
3. Τσεχία 14
4. Νορβηγία 13
5. Λετονία 6
6. Γερμανία 6
7. Δανία 4
8. Ιταλία 2

17 Μαΐου (προημιτελικά)
Καναδάς-Σλοβακία
Ρωσία-Νορβηγία
Η.Π.Α.-Φινλανδία
Σουηδία-Τσεχία

Υποψήφιοι προπονητές για τους Κανάντιενς

Τους Michel Therrien, Guy Carbonneau, Marc Crawford και Bob Hartley φαίνεται πως έχει προσεγγίσει ο νέος GM του Μόντρεαλ Κανάντιενς, Marc Bergevin, αναφορικά με την «ορφανή» θέση του πρώτου προπονητή. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι επίσημο.

Θέλει να μείνει ο Semin

Free agent θα γίνει το καλοκαίρι ο Alexander Semin των Ουάσινγκτον Κάπιτολς. Ωστόσο δεν αποκλείει την πιθανότητα υπογραφής νέου συμβολαίου με τους «πρωτευουσιάνους». Το δεδομένο είναι πως o διεθνής Ρώσος θα αποσπάσει ενδιαφέρον αρκετών ομάδων του NHL.

Τριετές συμβόλαιο σε Flick

Για τρία χρόνια υπέγραψε με τους Σικάγο Μπλάκχοκς ο 21χρονος επιθετικός, Rob Flick. Πρόκειται για επιλογή ντραφτ τέταρτου γύρου του 2010.

Πολλά ματς στο «Staples Center»

Οι Λος Άντζελες Κινγκς, Λος Άντζελες Λέικερς και Λος Άντζελες Κλίπερς θα χρησιμοποιήσουν έξι φορές το «Staples Center» σε διάστημα τεσσάρων ημερών (17-20/05) στο πλαίσιο των playoffs του NHL και του ΝΒΑ! Οι εργαζόμενοι του κλειστού ετοιμάζονται πλέον για το δυσκολότερο τετραήμερο της καριέρας τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα