Τα συν, τα πλην και ο άπειρος

Σε πρώτη φάση, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να επιστρέψει στις νίκες και αυτό το πέτυχε σήμερα. Ο τρόπος που το έκανε, δεν ήταν εντυπωσιακός, αλλά παραμένει στο κυνήγι της πρόκρισης. Από την εμφάνιση εναντίον της Σάμροκ, υπάρχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Αυτά καλούμαι να αναλύσω παρακάτω.

Ο ΠΑΟΚ μετέφερε την αγωνία του για τον αγώνα της Ιρλανδίας, έχοντας μαζέψει πέντε βαθμούς στον όμιλο με τη συμπλήρωση

του πρώτου γύρου του ομίλου. Όλοι έπαιξαν με όλους, ο ΠΑΟΚ ξόδεψε τα δύο εντός έδρας παιχνίδια, αλλά το ένα από τα εκτός του είναι μέσα στην Ιρλανδία, έχοντας τον βασικό ανταγωνιστή του, τη Ρούμπιν, στη Τούμπα τελευταία αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ θέλει έξι βαθμούς στα τρία παιχνίδια. Το να ψάξει τρεις μέσα στο Λονδίνο επί της Τότεναμ, ισοδυναμεί με θαύμα. Άρα ο μονόδρομός του είναι η νίκη στο Δουβλίνο και βέβαια, η νίκη απέναντι στη Ρούμπιν τελευταία αγωνιστική, η οποία μάλιστα αν δεν κερδίσει την Τότεναμ σε δύο εβδομάδες θα παίξει στη Τούμπα για ένα αποτέλεσμα. Κάτι πολύ βολικό για εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Μετά τη σημερινή νίκη, ο ΠΑΟΚ συνεχίζει ουσιαστικά να έχει το πάνω χέρι λόγω του βαθμού που τσίμπησε στη Ρωσία. Άρα το τρίποντο είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό.

Πάμε στον τρόπο που ήρθε αυτή η νίκη. Θα έπρεπε πρώτα απ όλα να καθαρίσει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σκοτώσει τον μέτριο αντίπαλό του γιατί δεν πέτυχε γκολ μετά το πρώτο και πολύ όμορφο του Κοστίν Λαζάρ στο 12΄.

Έκανε φάσεις, μέτρησα τουλάχιστον άλλες πέντε κλασικές μετά το 12΄ενώ δεν του δόθηκε και ένα καθαρό πέναλτι πάλι με τον Λαζάρ στο 40΄. Νομίζω πως η νίκη θα ερχόταν ακόμη πιο εύκολα, αν δεν έμπαινε το γκολ από μία στημένη φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Στη πρώτη επίσκεψή τους οι Ιρλανδοί, από κακή αμυντική προσπάθεια του καλύτερου αμυντικού του ΠΑΟΚ, του Σνάουτσνερ, κοιμήθηκε το σύμπαν και ήρθε το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ από το 48΄μέχρι το 63΄που ήρθε το γκολ του Βιεϊρίνια βρήκε τον χρόνο να συνέλθει και να ξαναπάρει το προβάδισμα. Εμένα αυτό που δε μου άρεσε, ήταν η αντίδραση μετά το 2-1.

Η μπάλα έμεινε αρκετό χρόνο στα πόδια των Ιρλανδών οι οποίοι πλάκα – πλάκα τακτικά ήταν πολύ καλοί και διεκδίκησαν μέχρι το τέλος την ισοπαλία. Χωρίς να κάνουν φάση είναι η αλήθεια, αλλά έχοντας κερδισμένο κόρνερ στο 94΄και κόσμο μέσα στη περιοχή του Χαλκιά.

Ο ΠΑΟΚ απέτυχε να σκοτώσει δις τον αντίπαλό του και αυτό είναι θέμα. Λίγο φταίει η ψυχολογία, λίγο το σοκ των πολλών τραυματισμών, λίγο ο αγώνας που έρχεται, λίγο η σημασία της νίκης. Ο Μπόλονι πάντως, πρέπει και για αυτόν τον λόγο να είναι εκνευρισμένος, κάτι που φάνηκε και στη συνέντευξη Τύπου.

Το τέλος του αγώνα, έφερε πάντως τα κέρδη που παρουσίασα στην αρχή και πάμε παρακάτω. Να δούμε τα κέρδη.

Ο ΠΑΟΚ είχε κορυφαίο τον Κοστίν Λαζάρ, ο οποίος μετά την Βαλερένγκα, έκανε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, όχι μόνο λόγο του γκολ ή της μίας χαμένης ευκαιρίας που είχε, αλλά επειδή έκανε ένα απίστευτα καλό πρώτο
Keywords
Τυχαία Θέματα