Τα τελευταία λεπτά του Μάρκο Πάντελιτς

Το κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν απ’ αυτά που θα θυμούνται γι’ αγωνιστικούς λόγους οι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» στο μέλλον.

Το παιχνίδι έληξε 2-0 και αν πρέπει να θυμάται κανείς κάτι αναφορικά με το ματς αυτό, ίσως, είναι το γκολ του Τζεμπούρ κι αυτό επειδή ήταν το δέκατο συνεχόμενο στο Καραϊσκάκη.

Από εκεί και πέρα, στα αξιοσημείωτα συμπεριλαμβάνεται η αντιμετώπιση του κόσμου προς τον… γίγαντα,

Τάσο Πάντο (η οποία λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη) και φυσικά η είσοδος του Μάρκο Πάντελίτς στο… 90’ της αναμέτρησης.

Σε αυτό ακριβώς θέλω να σταθώ. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε εντολή στον Σέρβο επιθετικό ν’ αντικαταστήσει τον Τζεμπούρ στο τελευταίο λεπτό ενός αγώνα που έχει «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, ενώ προέρχεται από καρέ γκολ στην Κέρκυρα κι άλλο ένα στη Λιβαδειά. Αυτός είναι ο προπονητής και αυτός αποφασίζει, ωστόσο προσπαθώ, μέσα σε δημοσιογραφικά πλαίσια, ν’ αντιληφθώ τον λόγο της απόφασής του. Όσο κι αν κούρασα το μυαλό μου (όσο μου έχει απομείνει) , δεν κατάφερα να βρω απάντηση. Θεωρώ ότι το μόνο που ίσως κατάφερε ο Ισπανός ήταν να… ξενερώσει τον Πάντελιτς σε μια εποχή που έχει πάρει «φωτιά». Σε μια περίοδο που παλεύει καθημερινά για μια θέση στην ενδεκάδα.

Ίσως να μην χωράει, όπως ο Ερνέστο Βαλβέρδε την έχει στο μυαλό του. Κατανοητό να μην τον ξεκινά. Κατανοητό είναι, επίσης, να τον χρησιμοποιεί ως αλλαγή. Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, τι νόημα έχει να του πει: «έλα, να μπεις» στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Δεν νομίζω να χρειάζεται πολύ μυαλό και ποδοσφαιρικές γνώσεις αντίστοιχες του Άλεξ Φέργκιουσον για να καταλάβει κάποιος ότι με αυτό τον τρόπο του… κόβει τα φτερά. Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, αλλά για τέταρτη. Τον Οκτώβρη του 2010 ο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε τον Πάντελιτς για πέντε λεπτά στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην SKODA Ξάνθη (0-3), τον Φλεβάρη, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (2-1), στο Καραϊσκάκη, για τρία λεπτά και πριν δύο μήνες, στο ματς με τη Ντόρτμουντ (3-1), επίσης, στο Καραϊσκάκη, γι’ άλλα τρία λεπτά.

Νομίζω ότι η ηλικία, το βιογραφικό και εσχάτως η φόρμα που βρίσκεται ο Μάρκο Πάντελιτς θα πρέπει να λειτουργούν ανασταλτικά σε μια τέτοια απόφαση. Μπορεί, πάλι, να κάνω λάθος, παρ’ όλα αυτά αυτή είναι η άποψή μου για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, οποιασδήποτε ομάδας που έχει τα χαρακτηριστικά της περίπτωσης του Σέρβου φορ του Ολυμπιακού.

Θα μπορούσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε, εφόσον θέλει, για τους δικούς του λόγους, να πραγματοποιήσει μια αλλαγή λίγο πριν το τέλος, να χρησιμοποιήσει κάποιον άλλον, ο οποίος δεν έχει ούτε την ηλικία, αλλά ούτε και το… μέγεθος του Πάντελιτς. Αν στο επόμενο ματς που κληθεί να ξεκινήσει, ως βασικός, επειδή κάποιος εκ των Μιραλάς και Τζεμπούρ δεν μπορεί για οποιονδήποτε λόγο και δεν βοηθήσει τους πρωταθλητές (λόγω ψυχολογίας και όχι για κάποιον άλλο λόγο που ενδεχομένως μπορεί να φαντάζεστε), θα φταίει αυτός;

Μάλλον, όχι…

Keywords
Τυχαία Θέματα