Θέλει να ιππεύσει στο Λονδίνο, αναβάτης ετών 71!

18:06 3/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο 71χρονος Χιρόσι Χοκέτσου επιθυμεί να λάβει μέρος στους Αγώνες του Λονδίνου, για τους οποίους έχει πάρει την πρόκριση αλλά περιμένει την επισημοποίηση από την Ιαπωνική Ομοσπονδία Ιππασίας.

Το 2008, όταν ο Χιρόσι Χοκέτσου ήταν 64 ετών είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όντας ο γηραιότερος αθλητής των συγκεκριμένων Αγώνων. Φέτος, εξασφάλισε μία θέση για την χώρα του στους Ολυμπιακούς, αλλά η επιλογή του πρέπει να επισημοποιηθεί από την Ιαπωνική

Ομοσπονδία Ιππασίας (JEF).

Ο Χοκέτσου, ο οποίος έχει τη «βάση» του στη Γερμανία και ιππεύει την Whisper 115, είναι παλιός αναβάτης της υπερπήδησης εμποδίων, αγώνισμα στο οποίο μετείχε σε ηλικία 23 ετών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 1964! Από τα τρία Ολυμπιακά αγωνίσματα της ιππασίας, η ιππική δεξιοτεχνία, η οποία λαμβάνει χώρα εντός ορθογωνίου με τις φιγούρες να διαδέχονται η μία την άλλη, είναι αυτή που επιτρέπει τη συμμετοχή και σε αθλητές μεγάλης ηλικίας.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «βραβείο» για τον γηραιότερο αθλητή παίρνει ο Σουηδός Όσκαρ Σβαν, ο οποίος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στη σκοποβολή στη διοργάνωση της Αμβέρσας το 1920, σε ηλικία 72 ετών και 10 μηνών.


Keywords
Τυχαία Θέματα