Θέλει, ό,τι δίνει το Λονδίνο

Δύο είναι τα Γκράαλ για τον Ρότζερ Φέντερερ για το 2012, το Wimbledon και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα δύο γίνονται στο Λονδίνο.

Ο 30χρονος Ελβετός μετά τις διακοπές του δήλωσε ετοιμοπόλεμος σε εφημερίδα της Ελβετίας : «Το Wimbledon Championships είναι πάντα πολύ σημαντικό τουρνουά για μένα. Τα ειδωλά μου,

Μπέκερ, Έντμπεργκ και Σάμπρας κέρδισαν τον τίτλο πάνω από 10 φορές συνολικά. Εκεί κέρδισα σαν junior την πρώτη μου φορά. Γνωρίζουμε τη συνέχεια... Η νίκη επί του Σάμπρας, ήταν η πρώτη μου σπουδαία Grand Slam επιτυχία εκεί. Το τουρνουά είναι πολύ ξεχωριστό. Λίγες εβδομάδες αργότερα θα έχουμε τη δυνατότητα να αγωνιστούμε και πάλι στο Wimbledon για μετάλλια και είναι μια σπουδαία ευκαιρία για τη γενιά μου. Μεταξύ του Wimbledon και των Ολυμπιακών στο Wimbledon, δεν έχω προτίμηση. Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά για μένα».

Μετά το Σίδνεϊ (2000), την Αθήνα (2004) και το Πεκίνο όπου πήρε το χρυσό στο διπλό, δεν σκοπεύει να κλείσει τον ολυμπιακό του κύκλο στο Λονδίνο: «Δεν μου είναι αδιανότητο να αγωνιστώ στο Ρίο το 2016».

Για τον Ράφαελ Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς, αν και δεν παρακολούθησε τον μεταξύ τους τελικό στο Μόντε Κάρλο είπε: «Είμαι ανυπόμονος να δω πως θα διαχειριστεί την ήττα στο Μόντε Κάρλο. Πέρυσι ο Νόβακ έπαιξε τέλεια σε Μαδρίτη και Ρώμη. Γνωρίζει και ο ίδιος καλά πόσο δύσκολο είναι να το επαναλάβει. Ήταν πολύ σημαντική για τον Ράφα η νίκη του στο Μονακό».

Ο Φέντερερ επιστρέφει στα κορτ στο τουρνουά της Μαδρίτης (06/05).

Keywords
Τυχαία Θέματα