Θεοδωρακάκος: «Αφιερωμένη η νίκη στον Ολυμπιακό»

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στο Μαραθώνιο του 29ου Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, Δημήτρης Θεοδωρακάκος μετά την πρωτιά του τόνισε πως «...οι τίτλοι είναι αμέτρητοι για τον Ολυμπιακό».

Για δεύτερη φορά μετά του 2009 ο Θεοδωρακάκος είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που τερμάτισε πρώτος στον Μαραθώνιο της Αθήνας, μίλησε λίγα ώρα μετά τον τερματισμό του σε 2 ώρες,

24 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα στον «Πρωταθλητή» λέγοντας: «Αφιερωμένος αυτός ο τίτλος στο Ολυμπιακό και εύχομαι στο μέλλον ν του ευχαριστώ και άλλες. Αρωγοί στην προσπάθεια μου είναι ο σύλλογός μου και ο χορηγός μου, η εταιρεία Salomon που μου παρέχει αθλητικό υλικό. Σε προσωπικό επίπεδο αφιερώνω την πρωτιά μου στους ανθρώπου που με στηρίζουν και ιδιαίτερα στη σύζυγό μου που είναι έγκυος».

Ξεπερνώντας κάθε όριο καθώς πριν από σχεδόν ένα μήνα έτρεξε στο Άμστερνταμ με μοναδικό του στόχο την ολυμπιακή πρόκριση είπε: «Δεν ήμουν σε άσχημη κατάσταση, αλλά όπως είχα πει και πριν από τον αγώνα δεν ήξερα πώς θα αντιδράσει το σώμα μου σε έναν δεύτερο Μαραθώνιο σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα« και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούσα να υπολογίσω πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στα δύσκολα σημεία της διαδρομής στο 35ο και 37ο χλμ.».

Για τον Θεοδωρακάκο ο τίτλος που κατέκτησε ήταν μια ηθική ικανοποίηση τονίζοντας: «Είναι μόνο μια επιβράβευση για τους κόπους μου. Από εκεί και πέρα ο τίτλος σαν τίτλος δεν λέει κάτι γιατί δεν περιμένω κάτι. Είτε έβγαινα 1ος, είτε 5ος εγώ νιώθω σαν να άρχισα χθες τον αθλητισμό. Είμαι σαν παιδάκι που περιμένει να ξεκινήσει αύριο».

Καθώς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο «στήριγμά» του ο οποίος είναι ο προπονητής του και πρώην πρωταθλητή του Ολυμπιακού, Νίκο Πολιά υπογραμμίζοντας: «Είναι ο άνθρωπος χρωστάω πάρα πολλά. Ο Νίκος έχει και το ρεκόρ στην κλασική διαδρομή και ότι κάνουμε το κάνουμε παρέα. Το έχουμε συζητήσει. Το ρεκόρ το κυνηγάω αλλά για να φτάσεις σε μια τέτοια επίδοση πρέπει να περάσεις από κάποια επίπεδα. Πρέπει να το κάνεις σκαλί σκαλί, γιατί αν κάποιος πηδήξει κάποια σκαλιά τότε ή θα έχει χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα ή δεν θα έχει διάρκεια».

Τέλος για την φετινή του συμμετοχή στο Μαραθώνιο δήλωσε: « Ικανοποιημένος που έκανα μια αξιοπρεπή επίδοση σε τόσο σύντομο χρονικοί διάστημα από τον προηγούμενο αγώνα μου. Αυτό μου δίνει κίνητρα για τη συνέχεια».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα