Θρύλος και πάσης Ευρώπης!

Ήταν πολύ μεγάλο, τεράστιο, το «διπλό» του Θρύλου στο «Βελοντρόμ»! Όχι, φυσικά, επειδή κέρδισε την… ΑΕΚ της Γαλλίας (σ.σ. αυτό δεν έγραφαν τα πανό πριν τη σέντρα;), αλλά επειδή αυτή η νίκη ήρθε κόντρα σε όλους και σε όλα! Την ώρα που όλοι (πλην των οπαδών του) είχαν τελειωμένο τον Ολυμπιακό, επειδή ήταν τελευταίος στη βαθμολογία του ομίλου και πήγε να παίξει στο σπίτι της Μαρσέιγ με

μοναδικό κόφτη τον Μοδέστο!

Ξέχασαν, ωστόσο, ότι η μπάλα είναι στρογγυλή και… γυρίζει. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο «Καραϊσκάκη», στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, στο «Βεστφάλεν» με τη Ντόρτμουντ! Αυτούς τους τρεις βαθμούς που οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν στα προηγούμενα ματς, τους πήραν χθες στη Μασσαλία και μάλιστα με τρόπο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Άλλα 2-3 γκολ θα μπορούσε να πετύχει εύκολα η ομάδα του Βαλβέρδε, η οποία πάτησε το τερέν άριστα στημένη, έκλεισε τα ατού του Ντεσάν και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει νωρίτερα κεφάλι στο σκορ.

Κι όλα αυτά με τον Μέγερι κάτω από τα δοκάρια, τον Μανιάτη αμυντικό χαφ από το πουθενά και την τύχη να είναι με τους γηπεδούχους μέχρι τη φάση του 82ου λεπτού. Τότε η μαγική έμπνευση του Φραν Γέστε που με μία ενέργεια έκανε… απόσβεση και με δικαίωσε έστω και με καθυστέρηση μερικών ημερών, σέρβιρε στον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος με ένα σουτ στην κίνηση που θα ζήλευαν πολλοί πιο έμπειροι σκόρερ έστειλε εκατομμύρια κόσμο στα ουράνια!

Θα ήταν κρίμα να έχει γίνει τόσο μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια και να μην έρθει μια φορά το τρίποντο. Κι ας μην μέτρησε ως οφσάιντ η γκολάρα του Μέλμπεργκ κι ας έχασε ανεπανάληπτα τετ α τετ ο Μιραλάς κι ας έπιασε τις… κάλτσες του μέχρι το γκολ ο απίστευτος Μανταντά.

Δεν ήταν απλά μια νίκη καρδιάς και ψυχής. Ήταν απόσταγμα σωστής μελέτης του αντιπάλου, διάθεσης, οργανωμένου παιχνιδιού σε άμυνα και επίθεση, αφού προηγουμένως είχε περιοριστεί σημαντικά η δράση του Βαλμπουενά και της παρέας του.

Μπορεί να υπήρξαν ορισμένοι παίκτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα όπως ο Τοροσίδης και ο Φουστέρ, ίσως και ο Μιραλάς, αλλά ο Βαλβέρδε έβγαλε λαγούς από το καπέλο και με τις αλλαγές του, αλλά και με τη γενικότερη στρατηγική που ακολούθησε. Παρότι το παιχνίδι από ένα σημείο και μετά ήταν κομμένο και ραμμένο στο «Χ», ο Βάσκος ζήτησε ακόμη περισσότερα, έκανε διάνα με τις επιλογές των Γέστε και Φετφατζίδη, τη χρονική στιγμή που τις επέλεξε και οδήγησε την ομάδα του όχι απλά στη νίκη, αλλά ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στους «16»!

Η εκδίκηση του Ολυμπιακού σε βάρος της Μαρσέιγ ήρθε με τρόπο μοναδικό και ανεπανάληπτο. Ήταν το πρώτο «διπλό» του Θρύλου στο Champions League που ήρθε με τόσο πειστική εμφάνιση, ανοικτό ποδόσφαιρο και κυριαρχία στο μεγαλύτερο διάστημα.

Αυτός είναι και ο λόγος που τόσο καιρό… φωνάζω ότι η ομάδα του Βαλβέρδε χτίζεται για να παίρνει στα ίσια τα αποτελέσματα κι όχι για να κλέψει βαθμό ή βαθμούς όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα