Τι έδειξε η Νέα Σμύρνη

Χαίρετε κύριοι

Ο Πανιώνιος πήρε μια μεγάλη πρόκριση σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες πρέπει να πάρουν και να αφήσουν πράγματα. Σε σχέση με τον προ μηνός αγώνα πρωταθλήματος η διαφορά και των δύο ομάδων ήταν φανερή.

Στον Μάντζιο πιστώνεται πως παρότι έχασε τον Κουμόρτζι κατάφερε να βρει ένα σχέδιο που του δίνει καλύτερη αμυντική λειτουργία, συνοχή στο κέντρο και μεγαλύτερα νούμερα κατοχής μπάλας. Ο Πανιώνιος έπαιξε

4-3-3 και είχε σαν πρωταγωνιστές τους τρεις κεντρικούς του χαφ.

Απέτυχε το πείραμα Λέτο πίσω από Τοτσέ

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι Σαμαράς, Ρόβας, Όμο, πήραν ένα αβαντάζ από την επιλογή του Φερέιρα να χρησιμοποιήσει τον Τοτσέ. Δεν θέλω να αδικήσω τον Πορτογάλο τεχνικό δεν ήταν παράλογη η σκέψη του. Πιθανότατα γνωρίζοντας πως παίζοντας με δίδυμο Βιτόλο, Σιμάο ο Παναθηναϊκός χάνει σε ανάπτυξη και να ήθελε να τονώσει την επίθεση βάζοντας τον Ισπανό στράικερ. Επίσης, γνώριζε μέσα του πως τον έχει αδικήσει που δεν τον έβαλε λεπτό με την Κέρκυρα μετά το γκολ στο Αγρίνιο.

Οι περισσότεροι θα γράψουν πως ο λόγος που ο Παναθηναϊκός δεν ήταν επιθετικός οφείλεται στην παρουσία δύο καθαρών αμυντικών χαφ. Σίγουρα το γεγονός αυτό παίζει το ρόλο του, άλλωστε για να κερδίσεις κάτι στο ποδόσφαιρο νομοτελειακά χάνεις σε κάτι άλλο. Ο προπονητής οφείλει να δει τα συν και τα πλην της κάθε επιλογής, να αξιολογήσει τι χρειάζεται την κάθε χρονική στιγμή η ομάδα του και να κάνει τις επιλογές του. Στην πράξη η χρησιμοποίηση του Τοτσέ έδωσε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ κέντρου και επίθεσης. Η εντολή στον Λέτο να παίξει λίγο πιο πίσω, δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει τριάδα στο κέντρο του Παναθηναϊκού γιατί ο Αργεντίνος δεν ξέρει να λειτουργεί ως τρίτος χαφ. Οπότε οι Ομο, Σιόβας, Ρόβας είχαν πάντοτε αριθμητικό πλεονέκτημα και βοήθησαν στο να καλύψουν πολλούς χώρους και να βοηθήσουν συμπαίκτες τους στα μαρκαρίσματα. Θεωρώ πως τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για τον Παναθηναϊκό αν έμενε τελευταίος παίκτης ο Λέτο και πίσω του έπαιζε ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν κεντρικό χαφ.

Έμαθαν τον Λέτο

Πέρα από το γεγονός αυτό, είναι φανερό πως ο καιρός του αιφνιδιασμού έχει περάσει όπως και ότι οι τρεις κομβικοί παίκτες στην αρχική πορεία του Παναθηναϊκού κάνουν κοιλιά. Και τα δύο φυσιολογικά και αναμενόμενα. Στην αρχή οι στόπερ και οι προπονητές δεν είχαν μάθει το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στον σέντερ φορ Λέτο και τον φύλαγαν λες και μάρκαραν τον Σισέ.

Όπου και να πήγαινε τον κυνηγούσαν οι στόπερ. Με το που τους ανέβαζε στη σέντρα ήταν δεδομένο πως η αντίπαλη άμυνα θα είχε πρόβλημα. Πλέον παίρνει τη μπάλα, γυρνάει με μούρη στην αντίπαλη εστία και βλέπει μπροστά του στρατό. Σε αυτό το σημείο ο Φερέιρα έχει προδοθεί από τον Ρούντολφ.

Με τον τρόπο που παίζει ο Παναθηναϊκός θα ήταν ιδανικό στην περίοδο προσαρμογής των αντιπάλων στο παιχνίδι του Λέτο να εμφάνιζε έναν επιθετικό που θα μπορούσε να εναλλάσσεται σε κορυφή και άκρα με τους Λέτο, Κουίνσι. Ο Ρούντολφ πιθανότατα επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με του

Keywords
Τυχαία Θέματα