Τίποτα δεν γίνεται τυχαία

Θα μπορούσα πιθανότατα να κάνω copy-paste σε όσα έγραφα πριν την έναρξη της σειράς, μετά το 1-0, μετά το 1-1 αλλά και το 1-2. Δεν πρόκειται να το κάνω... Ούτε και θα το κάνω όταν- με το καλό, άλλωστε φαντάζει και πιό πιθανό από ποτέ πλέον- ο Παναθηναϊκός κάνει το 3-2 και πάρει το εισιτήριο για την Πόλη.

Δεν έχει νόημα τίποτε απ' όλα αυτά για το λόγο που ανέφερα και χθες: Πρέπει να γράφεις την άποψή σου από την αρχή χωρίς να περιμένεις να κρίνεις εκ του αποτελέσματος. Άλλες φορές δικαιώνεσαι,

άλλες όχι. Αλλά σημασία έχει να γράφεις και να τεκμηριώνεις αυτό που πιστεύεις.

Δεν γράφαμε λοιπόν ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί μόνο και μόνο επειδή πιστεύαμε στην καρδιά του πρωταθλητή. Δεν γράφαμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ικανότητα να ανατρέψει την κατάσταση επειδή ποτέ δεν έχει χάσει σειρά πέντε αγώνων. Δεν τα γράφαμε ολ' αυτά επειδή έπρεπε να χαϊδεύουμε αυτιά. Εδώ υπάρχουν γεγονότα.

Από την πρώτη στιγμή, έχοντας γνώση για τη νοοτροπία της ομάδας ήμασταν σε θέση να καταλάβουμε πολλά. Οι εικόνες ήταν αδιάψευστος μάρτυρας. Μετά το 1-1 ή το 1-2 δεν έβλεπες απογοήτευση. Μετά το 2-2 και το «break» στο Τελ Αβίβ δεν έβλεπες ξέφρενα πανηγύρια. Αντιθέτως στα μάτια των παικτών φαινόταν η διάθεση ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στο επόμενο ματς.

Άλλωστε η σειρά τελειώνει στις 3 νίκες και όχι στις 2 ή στη 1. Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έχει «σπάσει» αρκετές έδρες στην ιστορική του διαδρομή προς την κορυφή. Άλλωστε η νοοτροπία αυτής της ομάδας και η «χημεία» της ξεπερνά κάθε ελληνική λογική. Το πιστεύω: Ο Παναθηναϊκός είναι... UFO για την Ελλάδα. Δεν εκφράζει σε τίποτα την προχειρότητα, την ανοργανωσιά, την υπερβολή που διακρίνει όλους τους Έλληνες.

Πέραν τούτων επιμέναμε ότι το «ελεύθερο μπάσκετ» με τις φάσεις στο «ένας εναντίον ενός» μπορεί να σου δώσει νίκη σε έναν αγώνα. Ή και σε δεύτερο. Σε σειρά αγώνων όμως επιβραβεύεται το σύστημα, η οργάνωση, η ομαδικότητα, η «χημεία». Ο Παναθηναϊκός αυτά τα βασικά πλεονεκτήματα έχει απέναντι στη Μακάμπι, μιά ομάδα με πλούσιο ατομικό ταλέντο...

Είναι όμως περήφανη (και καλή) ομάδα η Μακάμπι, να μη ξεχνιόμαστε. Όπως και ο Παναθηναϊκός... Είναι οι κορυφαίες ομάδες της τελευταίας 15ετίας στην Ευρώπη βάση τίτλων. Τώρα απαιτείται ακόμα πιό σωστή διαχείριση απ' όλους και κυρίως από τον κόσμο. Τίποτε δεν είναι δεδομένο όταν έχεις μπροστά σου ένα ματς χωρίς... αύριο! Ο Παναθηναϊκός πρέπει να «σφραγίσει» και να επιβεβαιώσει την ανωτερότητά του στον πέμπτο αγώνα, μπροστά στο κοινό του και στο «σπίτι» του.

Keywords
Τυχαία Θέματα