Τίτλος είναι, όχι αγγαρεία!

Και πάλι Πανιώνιος και πάλι Νέα Σμύρνη λοιπόν. Εκεί που ο Παναθηναϊκός δεινοπάθησε για να επικρατήσει στο πρωτάθλημα, καλείται να μείνει όρθιος, να νικήσει και να προκριθεί στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Δύσκολο δεν είναι, αλλά μπορεί να γίνει.

Αν το πάρουν αψήφιστα οι «πράσινοι», θα το πληρώσουν. Άλλωστε το μάθημά τους, θεωρητικά, πρέπει να

το πήραν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος, όταν και βρέθηκαν να χάνουν. Δεν είναι όμως τώρα εποχή, για να κάνουν τέτοιου είδους ματς… ντέρμπι.

Πολύ απλά, η δουλειά πρέπει να γίνει… ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Να «καθαρίσει» νωρίς η μπουγάδα, να σταματήσει να ονειρεύεται ο Πανιώνιος και να σκεφτούν και οι «πράσινοι» το ματς στα Γιάννινα που είναι κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Φερέιρα το πάει καλά το θέμα όπως φαίνεται, καθώς δεν προτίθεται να ξεκουράσει πολλούς βασικούς. Πάνω απ’ όλα για να καταλάβουν οι ίδιοι οι παίκτες πως δεν είναι παίξε γέλασε το παιχνίδι και η διοργάνωση συνολικά. Στο κάτω κάτω, αυτός ο Παναθηναϊκός αν κατορθώσει να κάνει το νταμπλ φέτος, κακά τα ψέματα, θα μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κυρίως λόγω του ότι αυτή η ομάδα ξεκίνησε χωρίς να την πιστεύει κανείς, με δεδομένα προβλήματα (οικονομικά και αγωνιστικά) τα οποία ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.

Αυτή ακριβώς πρέπει να είναι και η μεγαλύτερη φιλοδοξία των «πράσινων». Το να γίνουν δηλαδή οι μεγαλύτεροι μάγκες του χώρου, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια…

Μέσα σε όλα, αξίζει να δούμε πως θα αντιδράσει και η άμυνα του «τριφυλλιού».

Με ένα «καθαρό» στόπερ, που ουσιαστικά αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα δεν θα έπαιζε ποτέ (Μπιάρσμιρ) και από εκεί και πέρα με αλχημείες. Κι εδώ ακριβώς είναι το θέμα. Δηλαδή, το πόσο θα αντέξει με άμυνα ανάγκης να προχωρά το πράγμα. Θα μας πει κανείς, άμυνα ανάγκης ήταν και πριν, καθώς τα γκολ για τους αντιπάλους ήταν εύκολη υπόθεση. Όπως και να έχει λοιπόν, αν η αναγκαιότητα για ενίσχυση στα μετόπισθεν ήταν μεγάλη, αυτή τη στιγμή έχει γίνει τεράστια! Και κυρίως, πρέπει άμεσα να αποκτηθεί παίκτης. Οι δυσκολίες είναι τεράστιες, γι’ αυτό μην περιμένει κανείς τον… Τέρι ή τον Βίντιτς.

Λογικά θα είναι κάποιο όνομα που δεν το έχουμε ξανακούσει, που δεν γνωρίζουμε από πού κρατάει η σκούφια του και πάει λέγοντας. Αυτό λίγο ενοχλεί. Όχι μόνο επειδή ξέρουμε όλοι τα προβλήματα που υπάρχουν, αλλά κυρίως επειδή υπάρχει η εμπιστοσύνη στον Φερέιρα. Ο άνθρωπος έχει αποδείξει πως ανακαλύπτει διαμάντια εκεί που κανείς δεν κοιτά.

Μακάρι να γίνει το ίδιο και τώρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα