Το MoU, η αλήθεια και οι «κωλοτούμπες»

Είναι σαφές φαντάζομαι και στον πλέον αδαή ότι MoU με... ανύπαρκτο πρόσωπο δεν μπορεί να υπογραφεί. Πόσο μάλλον όταν στη μία όχθη βρίσκεται η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία της χώρας να την εκπροσωπούν.

Και στην άλλη όχθη ένας πρίγκιπας (από τους χιλιάδες) της Σαουδικής Αραβίας με την πρεσβεία της χώρας του να επιβεβαιώνει εμμέσως την ύπαρξή του και κατά κάποιο την εμπλοκή και το ενδιαφέρον του για τον Παναθηναϊκό μέσω της διάψευσης για τον Αμπντουλαζίζ και με επίσημο πληρεξούσιο σε σοβαρό δικηγόρο της χώρας μας.

Το ξεκάθαρο

με το MoU είναι ότι επιβεβαιώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο η πρόθεση για απόκτηση της ΠΑΕ από τον συγκεκριμένο επενδυτή και καθορίστηκε, με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο.

Αυτή είναι η πραγματική διάσταση των πραγμάτων και καλό είναι άπαντες να την κατανοήσουν. Ούτε «έγινε το εύκολο και απομένουν τα δύσκολα», ούτε «ο Παναθηναϊκός άλλαξε ήδη χέρια». Έχουμε μια τάση ως λαός να ρέπουμε προς την υπερβολή και ταυτόχρονα να βιαζόμαστε στο να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Όχι μόνο στο συγκεκριμένο θέμα, γενικώς.

Ακόμα και στους παίκτες, τον προπονητή: «Θεοί σ' ένα ματς», «άχρηστοι στο επόμενο», όπως γλαφυρά είχε περιγράψει πριν λίγα χρόνια ο Χενκ τεν Κάτε.

Οι υπογραφές του MoU ασφαλώς και δεν είναι ασήμαντο γεγονός. Είναι κάτι σαν προσύμφωνο συνεργασίας. Αλλά σαφώς και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η μια ή η άλλη πλευρά να κάνει πίσω, επικαλούμενη την οποιαδήποτε πρόφαση. Να μην... πετάμε στα σύννεφα, ξεσαλώνοντας, ούτε φυσικά να επιμένουμε στην πάγια άποψη περί «μούφας»... ευελπιστώντας ότι κάτι θα στραβώσει στην πορεία και δεν θα χρειαστεί τελικά να γίνει η περίφημη «κωλοτούμπα». Αυτό που δεν καταλαβαίνω πραγματικά είναι γιατί ορισμένοι ελπίζουν να «στραβώσει» το θέμα, αλλά εν πάση περιπτώσει μπορεί να μην έχω αντιληφθεί καλά εγώ κάποια πράγματα.

Το σίγουρο είναι ότι κάθε βήμα που γίνεται, μας φέρνει πιο κοντά στο οριστικό deal, στην ιστορική αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη από τον Παναθηναϊκό και στην αλλαγή σελίδας στα δρώμενα της ΠΑΕ. Υπομονή μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη.

Τώρα το αν θα εκτοξευτεί ο σύλλογος ή θα απογειωθεί ή δεν ξέρω τι άλλο, είναι κάτι που θα μας το φανερώσει το μέλλον και μόνο. Δεδομένο είναι ωστόσο ότι στην παρούσα φάση ο σύλλογος θα γλιτώσει τα πολύ χειρότερα που η πλειονότητα έχει λησμονήσει παρότι δεν έχει περάσει δα και πολύς καιρός. Τότε που οι νυν ισχυροί μέτοχοι της ΠΑΕ ενέπλεκαν, αβίαστα και δίχως την παραμικρή ενοχή, το σύλλογο με το πρωτοδικείο...

Keywords
Τυχαία Θέματα