Το Top 10 του Φέντερερ

Αν και πρόσφατα έπεσε για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια από το Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, αμερικανικό σάιτ θυμίζει γιατί ο Ελβετός θεωρείται ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών.

Λίγες ημέρες αφού «γκρεμίστηκε» από το Top 3 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά μετά το 2003, η αμερικανική ιστοσελίδα askmen.com απαρίθμησε τους 10 λόγους, για τους οποίους ο Ελβετός πρέπει, παρόλα αυτά, να θεωρείται ο σπουδαιότερος τενίστας όλων των εποχών.

Νο 10: Δεν έχει προπονητή: Σε αντίθεση

με τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος πρόσφατα του πήρε το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης και μονίμως… ψάχνεται για τον προπονητή που θα του δώσει το κάτι παραπάνω, ο Φέντερερ έχει διαλέξει τον δρόμο της… μοναξιάς. Ο Ελβετός ξέρει καλά το τένις και δε δείχνει να χρειάζεται τη βοήθεια προπονητή.

Νο 9: Βελτιώνεται στη διάρκεια του αγώνα: Ο Φέντερερ φροντίζει να επεκτείνει το προβάδισμά του όταν προηγείται ή να… φορτσάρει όταν βρίσκεται πίσω. Σε αντίθεση με άλλους παίκτες, που εξαντλούνται ή εγκαταλείπουν την προσπάθεια κατά τη διάρκεια του αγώνα, εκείνος δεν το βάζει ποτέ κάτω.

Νο 8: Μιλάει πέντε γλώσσες: Έχει τη δυνατότητα να απευθύνεται στα ΜΜΕ σε όποια γλώσσα… διαλέξουν. Ο Φέντερερ μιλάει άπταιστα γερμανικά και αγγλικά και ικανοποιητικά ιταλικά, σουηδικά και ισπανικά.

Νο 7: Έχει κερδίσει τίτλους σε 17 χώρες: Ένα ιδιαίτερο στατιστικό της καριέρας του Φέντερερ είναι οι τίτλοι που έχει κερδίσει σε 17 χώρες. Ο Ελβετός δεν κουράζεται να ταξιδεύει ασταμάτητα για αυτό έχει μάθει να λέει… ευχαριστώ σε τόσες διαφορετικές γλώσσες.

Νο 6: Παίζει σε όλο το κορτ: Τη στιγμή που κάποιοι συνάδελφοί του περνούν την baseline μόνο στην ώρα του… διαλείμματος, ο Φέντερερ κάνει το παιχνίδι του σε όλο το κορτ.

Νο 5: Είναι ταπεινός στη νίκη και αποδέχεται την ήττα με ψηλά το κεφάλι: Ευγενής εκ φύσεως, ο Φέντερερ δε συμπεριφέρεται ποτέ άσχημα στους δημοσιογράφους, πανηγυρίζει τους τίτλους με σεμνότητα και αποδέχεται τις ήττες, αναγνωρίζοντας την ποιότητα του αντιπάλου του.

Νο 4: Έχει μεγάλη πνευματική δύναμη: Αν και έχει κλάψει ουκ ολίγες φορές με τρόπαιο στα χέρια, ο Φέντερερ πάντα καταφέρνει να ξεπερνάει τα προβλήματα και να έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του –ακόμα και στις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Νο 3: Λειτουργεί σωστά υπό πίεση: Δε χάνει την ψυχραιμία του όταν ο αντίπαλος τον πιέζει, δε… στριμώχνεται εύκολα στη γωνία. Ακόμα κι αν στο τέλος δεν καταφέρει να κερδίσει, δεν τα χάνει στα κρίσιμα σημεία.

Νο 2: Η ευφυΐα του: Η δύναμη δεν είναι το πιο δυνατό του σημείο. Η τακτική όμως και η εξυπνάδα του, είναι. Όλα βρίσκονται στο κεφάλι του, από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού του και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο του!

Νο 1: Η σταθερότητά του: Η σταθερότητα που επέδειξε ο Ρότζερ Φέντερερ στην περίοδο της κυριαρχίας του είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Πέντε συνεχόμενοι τίτλοι στο Wimbledon, ισάριθμες σερί κατακτήσεις του US Open, 20 συνεχόμενες παρουσίες σε ημιτελικούς Grand Slams και 237 εβδομάδες «καρφωμένος» στο Νο 1 του κόσμου εί

Keywords
Τυχαία Θέματα