Το απόλυτο «αλαλούμ» στο ελληνικό βόλεϊ

Η παρέμβαση της Πολιτείας μία ημέρα, μετά την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ με βασικό αίτημα την αποβολή του Ηρακλή από το πρωτάθλημα, φέρνει νέες εξελίξεις στο ελληνικό βόλεϊ.

Η «βροχή» εξελίξεων στη Volleyleague δημιουργεί απορίες σχετικά με τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Ας τα πάρουμε όμως, με τη σειρά:

Ο Ολυμπιακός

προχώρησε σε καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ζητώντας την αποβολή του Ηρακλή από το πρωτάθλημα και την αναβολή των play offs, με την αιτιολογία πως η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν έχει φορολογική ενημερότητα, ΑΦΜ, και τα χρέη του προς την εφορία φτάνουν τα 18.5 εκατομμύρια ευρώ.

Η απάντηση από τον Ηρακλή ήταν άμεση, αφού με ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστήριξε πως ο Ολυμπιακός «…προσπαθεί να πάρει το πρωτάθλημα με τον γνωστό τρόπο που γνωρίζει».

Ωστόσο, η ΕΣΑΠ αποφάσισε την αναβολή των play offs, τα οποία ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν σήμερα (27/3).

Πληροφορίες ήθελαν ακόμα, τον Ηρακλή να προχωρά σε καταγγελία στην ΕΕΑ, υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός χρωστά 75.000 ευρώ από το 2009, το πρόστιμο δηλαδή που του είχε επιβληθεί για τα επεισόδια που είχαν γίνει στην Πάτρα κατά τη διάρκεια του Final 8. Πάντως ο «γηραιός», όπως προκύπτει από τη συμπρωτεύουσα, δύσκολα θα προχωρήσει σε μια τέτοια καταγγελία, αφού ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει πληρώσει ένα ποσό από το συγκεκριμένο πρόστιμο, ενώ έχει προχωρήσει σε διακανονισμό με την Ομοσπονδία για την καταβολή του χρέους που απομένει.

Η μεγάλη «βόμβα» όμως, έπεσε σήμερα, μετά την παρέμβαση της Πολιτείας. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής ζήτησε τον έλεγχο όλων των ομάδων της Λίγκας και στην περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων, να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, μέτρα. Έτσι, Μάρτιο μήνα και λίγο πριν την έναρξη των play offs θα ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου των 11 ομάδων της Volleyleague –που είθισται να γίνεται αρχή της αγωνιστικής περιόδου- και τα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να φέρουν νέες εξελίξεις στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ.

Επίσης στην ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε η συνομιλία του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, σύμφωνα με την οποία ζητά από τον κ. Μαυρομάτη «… να πάρει θέση το συντομότερο δυνατό, επί του ερωτήματος αν υφίστανται οι προϋποθέσεις διενέργειας Επαγγελματικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στην Ελλάδα». Αυτό σημαίνει πως αμφισβητείται ο τρόπος διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος βόλεϊ καθώς και η λειτουργία του σε επαγγελματικά πλαίσιο –ενδεχομένως να αφήνονται σαφείς αιχμές για την μετατροπή του σε ερασιτεχνικό πλαίσιο- οπότε είναι ένα επιπλέον θέμα, στο οποίο έπονται εξελίξεις.

Η παρέμβαση της Πολιτείας, όπως είναι φυσιολογικό, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη αναταραχή στην ΕΣΑΠ, που κάλεσε τα μέλη της σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη (29/3), ενώ την ίδια μέρα θα συναντηθούν για να συνεδριάσουν ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομάτη.

Από ‘κει και πέρα, δυσαρεστημένος από τις

Keywords
Τυχαία Θέματα