Το… de ja vu του Μάντσεστερ!

Η πόλη του Μάντσεστερ ζει την πιο… εφιαλτική του ποδοσφαιρική χρονιά, καθώς μετά το Champions League η Σίτι και η Γιουνάιτεντ είπαν «αντίο» και από το Europa!

Ας πάρουμε το χρονικό της… τραγωδίας από την αρχή!

Οι δυο ομάδες του Μάντσεστερ ξεκίνησαν την χρονιά με προσδοκίες να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Μονάχου, όπου θα γίνει ο τελικός του Champions League.

Και

αν για την Γιουνάιτεντ, περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, ο δρόμος φέτος ήταν λίγο πιο δύσκολος, για την Σίτι ο ημιτελικός (τουλάχιστον) έμοιαζε με την… Αττική οδό το καλοκαίρι!

Οι «κόκκινοι διάβολοι», κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Μπενφίκα, την Βασιλεία και την Οτελούλ Γκαλάτι, με την πρόκριση να χαρακτηρίζεται τουλάχιστον εύκολη, όπως και η πρωτιά, ωστόσο ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν τα υπολόγισε καλά τα πράγματα…

Στην πρεμιέρα στη Λισαβόνα, κόντρα στην Μπενφίκα, η Γιουνάιτεντ απέσπασε ισοπαλία με 1-1, ενώ στην δεύτερη αγωνιστική φιλοξένησε την Βασιλεία στο «Όλντ Τράφορντ», με τον Φέργκιουσον να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς παίκτες, ωστόσο οι Ελβετοί αποδείχτηκαν πολύ… σκληρά καρύδια, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι 3-3!

Δυο νίκες επί της Οτελούλ σε Ρουμανία και Μάντσεστερ με 2-0, λίγο έφτιαξαν την κατάσταση, ωστόσο η νέα εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στη Μπενφίκα έδωσε τον χαρακτηρισμό του τελικού στην αναμέτρηση με την Βασιλεία στην Ελβετία.

Εκεί, όλοι περίμεναν την Γιουνάιτεντ να δείξει τον χαρακτήρα της, ωστόσο πήρε τον δρόμο της επιστροφής με σκυμμένο κεφάλι, καθώς οι Ελβετοί επικράτησαν με 2-1, αναγκάζοντας τους «κόκκινους διάβολους» να συνεχίσουν στο Europa League.

Κάτι παρόμοιο βίωσε και η συμπολίτισσα Σίτι, των 400 εκατομμυρίων ευρώ μπάτζετ…

Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι και Βιγιαρεάλ ήταν δύσκολοι αντίπαλοι από την αρχή, ωστόσο με το ρόστερ που έχει η Σίτι κανείς δεν περίμενε πως δεν θα έπαιρνε την πρόκριση στους «16», κάτι το οποίο δεν συνέβη…

Η Σίτι παραχώρησε εντός έδρας ισοπαλία στην 1η αγωνιστική απέναντι στη Νάπολι με 1-1, ενώ η ήττα με 2-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο έκανε δύσκολα τα πράγματα για τους «πολίτες».

Δυο συνεχόμενες νίκες επί της Βιγιαρεάλ με 2-1 και 3-0, εντός και εκτός έδρας, έφεραν ξανά την Σίτι σε τροχιά πρόκρισης, ωστόσο υπολόγισε χωρίς την… Νάπολι!

Η ήττα με 2-1 από την Νάπολι στο «Σαν Πάολο» αποτέλεσε… ταφόπλακα για τους «πολίτες», ενώ η νίκη στην τελευταία αγωνιστική με 2-0 κόντρα στη Μπάγερν δεν είχε κανένα αντίκρισμα καθώς η Νάπολι την ίδια στιγμή κέρδιζε την Βιγιαρεάλ και παράλληλα το εισιτήριο για τους «16»…

Εφιάλτης… διαρκείας!

Έτσι οι δυο συμπολίτισσες, πήραν τον δρόμο για το Europa League, όπου αυτόματα χαρακτηρίστηκαν τα φαβορί για το τρόπαιο, ωστόσο όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο (ποδοσφαιρικός) Θεός, γελάει!

Πρώτος αντίπαλος για τους «κόκκινους διάβολους» ήταν ο Άγιαξ, του οποίου επιβλήθηκαν με 2-0 εκτός έδρας, ωστόσο το «καμπανάκι» για τον Σερ Άλεξ και τους παίκτες του, έκρουσε στον επαναληπτικό, όταν ο «Αίαντας» επικράτησε με 2

Keywords
Τυχαία Θέματα