Το ιστορικό ενός προαναγγελθέντος «θανάτου»

Τώρα μπορείτε ελεύθερα. Και να κλάψετε πάνω από το πτώμα και να ρίξετε και δάκρυα, άλλοι… κροκοδείλια και άλλοι πραγματικά, για την χαμένη αίγλη και ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου. Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε ελεύθερα. Να στέλνετε μηνύματα δήθεν οργισμένης Παναθηναϊκοφροσύνης, για την…ΓΗΠΕΛ, για τσάτσους και φερέφωνα και όλα τα όμορφα και γλαφυρά που σαν συντεταγμένες στρατιές στέλνετε συνεχώς σε κάθε χώρο και μέσο, όπου υπάρχει αντίθετη άποψη.

Μόνο ένα πράγμα δυστυχώς, δεν μπορείτε πια να εξακολουθήσετε να κάνετε. Να απαξιώνετε και να καταστρέφετε ακόμα περισσότερο τον Παναθηναϊκό,

Καθώς, δεν υπάρχει πια τίποτε άλλο που να μπορεί να γίνει. Το έργο ολοκληρώθηκε. Και ολοκληρώθηκε και με… χάπι έντ. Ναι με… χάπι έντ. Καθώς σ’ αυτό στόχευαν οι κινήσεις και οι με απίστευτη ακρίβεια συντονισμένες ενέργειες ενός καλολαδωμένου συστήματος στον Παναθηναϊκό. Στην πλήρη διάλυση του συλλόγου. Ή όπως έλεγαν και κάποια καλόπαιδα χρόνια τώρα… καλύτερα στην Δ’ Εθνική.

Μόνο πριν αρχίσω να μπαίνω στην ουσία δυο πραγματάκια.

Το πρώτο είναι, πως πολύ άτυχη η σύγκριση των όσων έγιναν στο ΟΑΚΑ με την Ριζούπολη. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Με πρώτο και καλύτερο, το ότι τα αίσχη της Ριζούπολης είχαν στόχο τον…αντίπαλο. Και το πώς θα κατακτήσει με ανέντιμο τρόπο το πρωτάθλημα η ομάδα αυτών που έκαναν τις αλητείες.

Στο ΟΑΚΑ ο στόχος ήταν η ίδια η ομάδα αυτών που έκαναν τις αλητείες. Ή έστω η ομάδα στο όνομα της οποίας υποτίθεται έκαναν ότι έκαναν. Και έγιναν συνειδητά για να καταστραφεί ολοκληρωτικά η ομάδα και όχι για να βοηθηθεί έστω και ανέντιμα να πάρει κάποιο τίτλο. Δυστυχώς οι… γιαλαντζί Παναθηναϊκάρες της τελευταίας εσοδείας που μας προέκυψαν σαν ιεροεξεταστές της Παναθηναϊκοφροσύνης, ούτε καν στην αλητεία δεν μπόρεσαν να μιμηθούν τα… ινδάλματά τους και αυτούς που αγωνιζόντουσαν χρόνια για να μοιάσουν.

Το δεύτερο. Αν έχει απομείνει έστω και μία τρύπα στο ζωνάρι των παντελονιών κάποιων, περιμένω να βγουν και να που επώνυμα «εμείς είμαστε και το κάναμε γι’ αυτό τον λόγο» όσοι σήκωσαν το εμετικό πανό στο ΟΑΚΑ και απειλούσαν τον Ιάκωβο Χατζηαθανασίου ότι… έρχεται η σειρά του. Βαρέθηκα πια τις κότες τις λειράτες που κρύβονται πίσω από αλλοδαπούς των πέντε ευρώ και πιτσιρίκια που τους βάζουν να σηκώνουν τα πανό της ντροπής για τον σύλλογο και την ιστορία του. Να βγουν και να πάρουν την ευθύνη, για τις απειλές ενάντια σε ένα άνθρωπο που έπαιζε με σπασμένα πόδια και κεφάλια για την φανέλα του Παναθηναϊκού και έγραψε χρυσές σελίδες δόξας με το τριφύλλι στο στήθος. Να βγουν επιτέλους. Αν έχουν το κότσια. Να μάθει και ο κόσμος ποιοι είναι τέλος πάντων αυτοί που τολμάνε και απειλούν όσους τίμησαν αυτόν τον σύλλογο και για ποιο λόγο. Φυσικά και δεν περιμένω να το κάνουν. Άλλωστε και αυτό ακόμα, είναι ένα δείγμα της κατάντιας και της ξευτίλας αυτών που «ηγούνται» και «κάνουν κουμάντο» σ’ αυτό το ιστορικό σωματείο με την ανοχή και την παρότρυνση ταυτόχρονα όλων.

Από κει και πέρα και στην ουσία της ιστορίας.

Ο Παναθηναϊκός

Keywords
Τυχαία Θέματα