Το ντέρμπι στους Όιλερς

Μετά από πολλά χρόνια, οι Ένμοντον Όιλερς κοντραρίστηκαν με τους Ουίνιπεγκ Τζετς και οι πρώτοι επικράτησαν με 5-3.

Οι δύο καναδικές ομάδες διατηρούν παραδοσιακή αντιπαλότητα, της οποία η διάρκεια αγγίζει τα σαράντα χρόνια. Φέτος αυτή «αναβίωσε» με την επιστροφή των Τζετς στο NHL, αλλά οι δύο σύλλογοι έδωσαν το μοναδικό μεταξύ τους ματς για φέτος...

Άλλωστε οι Τζετς ανήκουν στον... ανατολικό όμιλο, αφού η λίγκα δεν έχει αλλάξει ακόμα τις περιφέρειες του μετά τη μεταφορά των Ατλάντα Θράσερς στο Ουίνιπεγκ. Έτσι το δυτικοκαναδικό

ντέρμπι... σβήνεται.

Η μοναδική φετινή σχετική αναμέτρηση κρίθηκε στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου. Τότε οι Όιλερς μετέτρεψαν το εις βάρος του 2-1 σε 4-2. Συγκεκριμένα, ο Ryan Jones ισοφάρισε στο 1:54, ο Lennart Petrell πέτυχε το νικητήριο γκολ και ο Taylor Hall διαμόρφωσε το 4-2 στο 9:24.

Ακολούθησε το 5-2 από τον Jordan Eberle στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Nik Antropov μείωσε τυπικά σε 5-3. Στο δεύτερο 20λεπτο και στα πέντε τελευταία λεπτά του, οι Kyle Wellwood και Alex Burmistrov διαμόρφωσαν τα 1-0 και 2-1, αντίστοιχα, υπέρ των Τζετς, ενώ ο Ryan Whitney είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Πέρα από τους παραπάνω σκόρερ, ο Dustin Byfuglien κατέγραψε δύο ασίστ για τους γηπεδούχους, αλλά αυτοί έμειναν στους 68 βαθμούς και στην όγδοη θέση της Ανατολής. Από την άλλη, οι Όιλερς προωθήθηκαν στους 56 και απέχουν 14 βαθμούς από την προνομιούχα οκτάδα της Δύσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα