Το ντέρμπι της χρονιάς έφτασε!

08:52 5/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Χίο στις 7 μ.μ. στο Παπαστράτειο, σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες.

Όσοι ασχολούνται με το πόλο, αντιλαμβάνονται πως φέτος ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην Χίο, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το ντέρμπι της χρονιάς! Και αυτό, όχι μόνο γιατί η νησιώτικη ομάδα είναι άκρως ανταγωνιστική και θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο από τον κατακτητή των εγχώριων τίτλων τα τελευταία χρόνια,

αλλά γιατί έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Όσοι λοιπόν, βρεθούν σήμερα στις 7 μ.μ. στο Εθνικό κολυμβητήριο για να παρακολουθήσουν τον εξ αναβολής αγώνας της 16ης αγωνιστικής, θα έχουν ακόμα την ευκαιρία να δουν:

1. Τους παίκτες της Χίου, και συγκεκριμένα τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, τον Αντώνη Βλοντάκη, τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο, και τον Γιώργο Ντόσκα να αντιμετωπίζουν την παλιά τους ομάδα. Όσον αφορά μάλιστα στον πρώτο, τη «σημαία» των «ερυθρολεύκων» από τα πρώτα του βήματα –με εξαίρεση ένα χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε στον Ηλυσιακό- έως και πρόπερσι, οπότε μετέβη στο Βελιγράδι και στην Παρτίζαν το ενδιαφέρον θα είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο. Και αυτό, γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα που ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου τίθεται αντιμέτωπος με την μεγάλη του αγάπη στο Εθνικό κολυμβητήριο. Επίσης, ο «Τεό» είναι ο παίκτης που πέτυχε το νικητήριο γκολ στο φινάλε του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στον α’ γύρο.

2. Ο πρόεδρος της Χίου Παναγιώτης Παππής ποτέ δεν έκρυψε τα «ερυθρόλευκα» συναισθήματά του. Οπότε, είναι απορίας άξιον εάν θα βρεθεί στο Εθνικό κολυμβητήριο και πως θα αντιδράσει σε περίπτωση νίκης της «συζύγου» του απέναντι στην… ερωμένη του.

3. Ιδιαίτερο είναι το παιχνίδι και για τον Ανδρέα Μιράλη. Ο παίκτης ήταν η μεταγραφή του καλοκαιριού, αφού τον ήθελαν τόσο ο Ολυμπιακός και η Χίος, με τον διεθνή περιφερειακό να υπογράφει στην Χίο αλλά να δηλώνει ωστόσο πως, «αγαπάω τον Ολυμπιακό». Να υπενθυμίσουμε πως εκείνο το διάστημα ο Ανδρέας Μιράλης είχε δεχτεί απειλητικά μηνύματα από φίλους του Ολυμπιακού επειδή επέλεξε να μην συνεχίσει στο λιμάνι.

4. Το ενδιαφέρον όμως, μεταξύ άλλων είναι και βαθμολογικό. Εάν ο Ολυμπιακός κερδίσει αυτό το παιχνίδι, τότε θα παραμείνει πρώτος και θα είναι το μεγάλο φαβορί για να τερματίσει στην κανονική διάρκεια, κατέχοντας την πρώτη θέση και με το προβάδισμα για τα πλέι οφ. Εάν κερδίσει η Χίος, τότε στην πρώτη θέση θα περάσει η Βουλιαγμένη και προβάδισμα για πλεονέκτημα έδρας θα αποκτήσουν οι «μπέμπηδες». Επίσης, η Χίος θα παραμείνει κοντά στις 2 πρώτες θέσεις, ελπίζοντας σε «γκέλα» της Βουλιαγμένης και του Ολυμπιακού για να κυνηγήσει μία καλύτερη θέση από την τρίτη.

5. Επίσης, να σημειώσουμε πως για μία ακόμα φορά ο περιφερειακός του Ολυμπιακού Γιάννης Φουντούλης θα τεθεί αντιμέτωπος απέναντι στον αδερφό του και αρχηγό της ομάδας, Γιώργο. Επίσης, ο Γιάννης Φουντούλης ως Χιώτης είχε δεχτεί το περασμένο καλοκαίρι πρόταση να επιστρέψει στην Χίο και δεν αποκλείεται να το έκανε εάν δεν είχε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Στο μεταξύ, σήμερα είναι προ

Keywords
Τυχαία Θέματα