Το πήρε κι έφυγε για να... ξαναπάει!

00:11 9/2/2012 - Πηγή: OnSports

Το έκανε θρίλερ ο Ολυμπιακός το ματς στην Κωνσταντινούπολη γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζε απλώς τη νίκη αλλά βάση της συνολικής εικόνας των δύο ομάδων έπρεπε να έχει «καθαρίσει» το ματς χωρίς να χρειαστεί να του... βγει η ψυχή στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Πλέον ο Ολυμπιακός πατάει γερά στα πλέι οφ και το έχει καταφέρει αυτό όχι μόνο με τη μαγκιά του αλλά και με την ολόσωστη αντιμετώπιση που είχε στους δύο κρίσιμους

αγώνες με την Εφές.

Τόσο στο Φάληρο- όπου κρινόταν η επιβίωσή του στη διοργάνωση- όσο και στην Κωνσταντινουπολη, ο Ολυμπιακός έδειξε τον απαραίτητο χαρακτήρα ώστε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στα πλέι οφ.

Πλέον του αρκεί- όπως όλα δείχνουν- μιά νίκη επί της Γαλατασαράι στο ΣΕΦ προκειμένου ν' ακολουθήσει την ΤΣΣΚΑ στην οχτάδα. Κι όταν φτάνεις στα πλέι οφ δικαιούσαι να κάνεις όνειρα για φάιναλ φορ. Οπότε οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν κόντρα στην Εφές δείχνοντας διάθεση να... ξαναπάνε για 4η φορά φέτος στην Κωνσταντινούπολη μετά τα ματς με Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι κι Εφές! Για το φάιναλ φορ όμως... Δεν είναι εύκολο αλλά- επαναλαμβάνουμε- όταν φτάνεις στα πλέι οφ τότε «βλέπεις» μόνο φάιναλ φορ!

Ο Ολυμπιακός στηρίχτηκε στην άμυνά του, μέσω αυτής «έχτισε» την αυτοπεποίθησή του και βρήκε το δρόμο για τη νίκη. Αντιμετώπισε ιδανικά την Εφές, κατέστρεψε τη δημιουργία της και την ανάγκασε σε ατομικές επιθέσεις. Η «επιθετική άμυνα» του Ολυμπιακού- ήταν άκρως ενδιαφέρον ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίκτες έβγαιναν συνεχώς πρώτοι στη μπάλα και ήταν... πρώτοι επίσης σε κάθε διεκδίκηση- έδωσε τις λύσεις την ίδια στιγμή που μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις κακές επιστροφές των Τούρκων αλλά και το παιχνίδι στο «ένας εναντίον ενός» τόσο του Παπανικολάου όσο και του Πρίντεζη.

Τα πολλά λάθη παρολίγο να του στοιχίσουν αλλά δεν θα ήταν δίκαιο να συμβεί αυτό...

Είναι επίσης σημαντικό ότι η παρουσία του Ντόρσεϊ έχει αλλάξει προς το καλύτερο την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ενώ η «προίκα» της «χρυσής γενιάς» του ελληνικού μπάσκετ (Παπανικολάου, Σλούκας, Μάντζαρης συν τον Κατσίβελη) αξιοποιείται ιδανικά. Τα πιτσιρίκια όχι απλώς «μπαίνουν στη φωτιά» αλλά δεν... φοβούνται τίποτα! Το ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο ματς με τον Βασίλη Σπανούλη να μη βρίσκεται σε καλή βραδιά, είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα