Τώρα είναι που πρέπει να τρέξει

23:56 4/4/2012 - Πηγή: OnSports

Το θαύμα έγινε. Στις...καθυστερήσεις η ΑΕΚ κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν και να τα στείλει μέσω της ΕΠΟ στην ΟΥΕΦΑ, ώστε να αποφύγει την ευρωπαϊκή τιμωρία. Αλλά τα σπουδαία είναι μπροστά της...

Τις τελευταίες ημέρες, μέσα στον ορυμαγδό πληροφοριών που δίδεται καθημερινά έχει χαθεί το τόπι. Να η αδειοδότηση, να η Ευρώπη, τι χάνεται και τι κερδίζεται. Ας τα βάλουμε σε μια σειρά. Η ΑΕΚ

δεν κέρδισε τίποτε παραπάνω σε αυτή τη φάση από χρόνο. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά βγάζει από πάνω της, την τιμωρία του αποκλεισμού με ένα χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτό και τίποτε παραπάνω.

Προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν, θα πρέπει να παραμείνει συνεπής. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, όταν και θα κριθεί η υπόθεση από την ΟΥΕΦΑ, η ΠΑΕ θα πρέπει να καταβάλει ακόμα περίπου 4-4,5 εκατ. Ευρώ. Πως θα βρεθούν αυτά τα λεφτά, όταν έχει ξοδέψει ήδη όλες τις δυνάμεις που μπορούσε να αποτανθεί, ενώ παράλληλα έχει χρησιμοποιήσει ήδη και στάνταρ έσοδα της ερχόμενης περιόδου; Τώρα είναι η στιγμή που η ΑΕΚ πρέπει να τρέξει. Να σταματήσουν τα παιχνιδίσματα και οι ψευτοεγωισμοί και η ΠΑΕ να βρει μια ξεκάθαρη λύση. Αν ο Νικολαϊδης έχει αποφασίσει να αναλάβει πρωτοβουλία για να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο, ας το πράξει. Ειδάλλως, ας σταματήσει και ας αφήσει τον Δημητρέλο να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Αναλαμβάνοντας πάντως τις ευθύνες που του αντιστοιχούν ως μέτοχο.

Υπό αυτό το πρίσμα, φαντάζει μέχρι και θετική η εξέλιξη στην υπόθεση Ψωμιάδη. Διότι όλο αυτό το διάστημα είχε καλλιεργηθεί η - ψευδέστατη όπως αποδείχθηκε - εικόνα, πως η ΑΕΚ είχε τα λεφτά του Ψωμιάδη στο τσεπάκι της. Σε δικαστικές αποφάσεις, ειδικά με τέτοιο αντίπαλο, δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος. Και ούτε βέβαια να κάνει σχέδια για το μέλλον μιας ολόκληρης ομάδας, θεωρώντας πως αυτά τα λεφτά είναι στη διάθεση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα