«Τρύπιο» το Ολυμπιακό Στάδιο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Η αστυνομία διέκρινε ότι υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας του ΟΑΚΑ κι αυτό είχε επισημανθεί στις συσκέψεις που είχαν γίνει για το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άνθρωποι της ελληνικής αστυνομίας είχαν τονίσει ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να υπάρξει καλύτερος έλεγχος των οπαδών που εισέρχονται στο γήπεδο.

Πρώτα

απ' όλα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δέκα κάμερες που βρίσκονται στις θύρες όπου κάθονται οι οργανωμένοι, δεν λειτουργούν, ενώ συνολικά υοπάρχει πρόβλημα στο 60% των καμερών που διαθέτει το ΟΑΚΑ. Σε πολλά σημεία οι κάμερες δεν είναι καλά τοποθετημένες, ενώ πρέπει να «ανοίξει» και η περίμετρος της εικόνας την οποία δίνουν.

Από εκεί και πέρα, η ΕΛ.ΑΣ έκανε λόγο για την περίφραξη του Ολυμπιακού Σταδίου, η οποία είναι αρκετά χαμηλή και επιτρέπει σε οπαδούς χωρίς εισιτήρια να πηδούν πάνω από τα κάγκελα και να εισέρχονται στις θύρες. Κάτι παρόμοιο ισχύει και με τα τουρνικέ του γηπέδου, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται εκτός λειτουργίας.

Τέλος, η αστυνομία, με έγγραφό της είχε επισημάνει πως δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα στις θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου, με αποτέλεσμα οι οπαδοί να μπορούν να μετακινούνται μέσα στο Στάδιο με χαρακτηριστική ευκολία.

Αύριο εξάλλου, θα δοθούν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από τα επεισόδια του ντέρμπι, με την ΕΛΑΣ να ευελπιστεί πως οι πολίτες ίσως αναγνωρίσουν κάποιους από τους ταραξίες και δώσουν πολύτιμες πληροφορίες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως τα ευρήματα των αστυνομικών έξω από τις θύρες των οργανωμένων, εξετάζονται μήπως βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα ή DNA και έτσι πέσουν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ κάποιοι από τους ενόχους.

Πηγή: www.newsbomb.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα