Τσάκας: «Επένδυση 300κ. ευρώ στον Παναθηναϊκό»

Στην εκπομπή «Δίκη» του ΣΚΑΪ έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο Βλάσης Τσάκας και μίλησε για τον Σουλτάν Αλ Σαούντ, την πορεία των διαπραγματεύσεων με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και για τον Παναθηναϊκό της επόμενης μέρας.

Αφού επανέλαβε ότι είναι φίλος και συνέταιρος και όχι εκπρόσωπος του πρίγκιπα, ο Βλάσης Τσάκας αρχικά αποκάλυψε

ότι ο Σουλτάν Αλ Σαούντ παρακολουθούσε μέσω ίντερνετ την εκπομπή κάνοντας και τη σχετική πλάκα... «Τώρα τι θα καταλάβει, ο Θεός και η ψυχή του», ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα πριν αρχίσει να απαντά σε ερωτήσεις.

Γιατί δεν βάζετε λεφτά σε δεσμευμένο από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός λογαριασμό και αν προχωρήσει το deal να τα έχετε στη διάθεσή σας, αν όχι, να τα πάρετε πίσω;

«Εμείς λέμε κάτι πιο απλό που είθισται. Μπορούμε να δείξουμε ότι έχουμε τα λεφτά και να τα φέρουμε όταν πρέπει. Αν έχει γυαλίσει το μάτι κάποιων, αυτά στον κ. Βενιζέλο. Δεν αναφέρομαι σε ΠΑΟ ή κύριο Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδινογιάννης μιλούσε για συμμετοχή στην άυξση στη γ.σ της 4ης Νοεμβρίου και κατάθεση έπειτα. Εμείς διαφοροποιήσαμε λίγο την πρόταση και ζητήσαμε απλά να μας δοθεί λίγος χρόνος. Στην αρχική μας πρόταση λέγαμε να καταθέσουμε εξ αρχής μία εγγυητική επιστολής τραπέζης».

Εχει γίνει ήδη έλεγχος από δύο μεγάλες εταιρίες και υπάρχουν στοιχεία. Γιατί επιμένετε για 15 μέρες ελέγχου;

«Ο κ. Βγενόπουλος έκανε έλεγχο 2,5 μήνες και ενώ είχε γίνει πρώτα από κ. Βαρδινογιάννη. Εμείς ζητάμε απλά 15 μέρες…»

Είχατε πει ότι αν δώσει πράσινο φως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην Arboris Capital, θα αποσύρετε το ενδιαφέρον σας… Οι πληροφορίες θέλουν να αποφασίζεται στο Δ.Σ. της Τρίτης να δοθεί το οκ στην Arboris να αναζητήσει επενδυτή…

«Δεν θα αποσυρθούμε γιατί η Arboris δεν έχει κάνει πρόταση. Λέει απλά ότι κάποια στιγμή ίσως βρει επενδυτή»

Εσείς τι θα κάνετε αν τελικά δοθεί το οκ στην Arboris;

«Εμείς μεθαύριο (Τετάρτη) είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε το MoU που ουσιαστικά είναι το 80% της συμφωνίας. Αυτοί που περιμένουν ότι ήταν παιχνίδι του Βαρδινογιάννη, κάνουν λάθος. Ο,τι έχω πει από την αρχή μπαίνει σιγά σιγά στο τραπέζι. Εγώ θα πω ότι μία τέτοια απόφαση του Δ.Σ. θα είναι για μας Casus Belli. Να σας πω επίσης ότι κανείς από τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι στα πλάνα μας. Ορισμένοι σπρώχνουν τις εξελίξεις με τέτοιο τρόπο για να κρατηθούν εκεί που είναι»

Ισχύει ότι κάποια μέλη του νέου Δ.Σ. θα είναι παράγοντες από τη Σαουδική Αραβία;

«Ισως είναι δύο Σαουδάραβες εκτός από τον πρίγκιπα. Δεν μπορώ να πω ονόματα. Οι υπόλοιποι επτά στο 9μελές συμβούλιο θα είναι Ελληνες»

Θα είναι παλαίμαχοι του συλλόγου στο νέο Δ.Σ.;

«Δεν νομίζω ότι η συμμετοχή στα διοικητικά είναι ντε και καλά τιμή. Τους παλαίμαχους τους τιμούμε, είναι η ιστορία του συλλόγου, δεν νομίζω όμως ότι θα μπουν στο Δ.Σ.»

Γιατί δεν έχει κάνει ο πρίγκιπας επαφή με τον κ. Βαρδινογιάννη να ξεκαθαρίσει το θέμα πιο γρήγορα;

«Δεν ξέρετε αν έχει γίνει. Εγώ σας λέω λοιπόν ότι μια επαφή έχει όντως γ

Keywords
Τυχαία Θέματα