Τσάνας: «Δώστε ευκαιρίες στα νέα παιδιά»

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι οι παίκτες της Εθνικής Νέων δεν αγωνίζονται στους συλλόγους του, φανέρωσε ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος τόνισε παράλληλα πως σύντομα οι ομάδες θα στραφούν στις ακαδημίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

«Αποτελεί μεγάλο ερώτημα και αναπάντητο είναι η αλήθεια, γιατί αυτά τα παιδιά δεν παίρνουν ευκαιρίες. Το βασικό είναι ότι οι ομάδες το πρώτο πράγμα που σκέπτονται είναι το αποτέλεσμα, όποτε δεν ασχολούνται όσο πρέπει με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν. Επιλέγουν έμπειρους ή ξένους παίκτες που θα τους οδηγήσουν πιο γρήγορα στο

αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο Κώστας Τσάνας στο «NovaΣΠΟΡ FM» για τους παίκτες της Εθνικής Νέων, οι οποίοι δεν παίρνουν ευκαιρίες από τις ομάδες τους.

Για το αν αυτό μπορεί να αλλάξει, είπε: «Πρέπει να γίνει κάτι για να ταράξει τα νερά και να κάνει αυτούς που ασχολούνται με τα νέα παιδιά να δώσουν παράλληλα και τις ευκαιρίες. Όλοι οι ομοσπονδιακοί, με όσους είχα επαφή όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να βρουν χρόνο και να δουλέψουν σωστά με αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα αποκτούν εμπειρίες και είναι λογικό να μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο κάτι που διαπιστώσαμε και στις αναμετρήσεις με την Εθνική».

Αναφορικά με το μέλλον των παιδιών, τόνισε: «Εμείς πιθανολογούμε την εξέλιξη των παιδιών. Δίνουμε ευκαιρίες, άλλωστε υπάρχει νέος σχεδιασμός από την ομοσπονδία. Έχουμε πλέον καλύτερη οργάνωση και συγκεντρωνόμαστε στη δουλειά, ώστε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά να παρουσιαστούν ανταγωνιστικά. Τα ταλέντα δεν είναι θέμα επιχορήγησης. Όλες οι ομάδες πλέον προσπαθούν να δίνουν τα κατάλληλα εφόδια, άλλωστε και η Εθνική Ανδρών αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της έχει παιδιά με επιτυχίες στις μικρότερες εθνικές. Η Ισπανία έχει πάρει τίτλους σε όλες τις μικρότερες εθνικές και είναι λογικό όσο υπάρχει συνέχεια και περνάνε παιδιά από τις μικρές εθνικές στις μεγάλες να έχουν εξέλιξη και ψνα φτάνουν σε επιτυχίες».

Σε ερώτηση για το αν η κρίση μπορεί να κάνεις τις ομάδες να στραφούν στις ακαδημίες, ο τεχνικός της Εθνικής Νέων απάντησε: «Θα γίνει αναγκαστικά εξαιτίας της κρίσης. Για αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι ευκαιρία ζωής η κρίση και μέσα από τις εθνικές αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν τη δυνατότητα να δείξουν το ταλέντο τους».

Παράλληλα, αρνήθηκε να ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από την Εθνική Νέων: «Θα είναι κρίμα να ξεχωρίσω κάποιον, υπάρχουν παιδιά που παίζουν στη Super League και άλλα που παίζουν στις μικρές ομάδες και τα πρωταθλήματα υποδομών και έχουν πολύ καλά στοιχεία. Δεν θα ήθελα να αδικήσω κάποιον. Το καλό είναι ότι εδώ στην εθνική δεν υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος που λειτουργεί ανασταλτικά».

Τέλος, για το αν οι ακαδημίες των ομάδων της Super League δουλεύουν σωστά, είπε: «Η πλειοψηφία δουλεύει σωστά στο επίπεδο των ακαδημιών και τους δίνουν δυνατότητες καθώς έχουν καταλάβει ότι πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ τα τμήματα υποδομών. Υπάρχουν ήδη κάποια παιδιά που αγωνίζονται στις ομάδες τους και βγήκαν από τη δου

Keywords
Τυχαία Θέματα