Τζαβέλλας: «Μας εμπνέει ο Καραγκούνης»

Ο Γιώργος Τζαβέλλας ήταν, αδιαμφισβήτητα, ένας από τους πρωταγωνιστές της επικής, όπως εξελίχθηκε, νίκης της Εθνικής επί της Ρωσίας. Ο αμυντικός της Άιντραχτ άνοιξε την καρδιά του στο Onsports και μίλησε για την πρόκριση στην προημιτελική φάση, τον Γιώργο Καραγκούνη, τον Φερνάντο Σάντος, το ματς με τη Γερμανία, ενώ απάντησε, επίσης, στα όσα έχουν ακουστεί περί επιστροφής του στην Ελλάδα.

«Όταν ο αρχηγός πιστεύει ότι η ομάδα θα προκριθεί,

μπαίνεις και εσύ έτσι μέσα στο παιχνίδι», είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας όταν η κουβέντα έφτασε στον Γιώργο Καραγκούνη. Ο αμυντικός της Άιντραχτ τόνισε με ιδιαίτερη σαφήνεια ότι ο «τυπάρας» εμπνέει τους παίκτες πριν από κάθε ματς και το ίδιο έκανε και πριν το ματς με τη Ρωσία, καθώς πίστευε πολύ στην πρόκριση στους «8» του Euro.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας, στο ντεμπούτο του με την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν εξαιρετικός και αυτό όχι λόγω του δοκαριού που είχε, αλλά λόγω της συνολικής παρουσίας του στο ματς.

Δύο μέρες μετά μίλησε στο Onsports για τα συναισθήματά του μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρωσία, για τα όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος, για το ματς με τη Γερμανία, ενώ απεύθυνε πρόσκληση στους... έχοντες να ταξιδέψουν στην Πολωνία και να σταθούν στο πλευρό της Εθνικής.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει το θέμα της ενδεχόμενης επιστροφής του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έβαλε τα πράγματα στη θέση του...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας:

-Ο Έρικσον βάζει για τελευταία φορά τη σφυρίχτρα στο στόμα. Η Εθνική έχει μόλις καταφέρει να προκριθεί στην προημιτελική φάση του Euro. Τι σκέφτηκες;

«Νομίζω ότι εκείνη την ώρα δεν καταλάβαμε τίποτα. Από το 80’ και μετά κοιτούσα το ρολόι, αλλά δεν πέρναγε η ώρα. Μου φάνηκαν 30-40 λεπτά. Το περιμέναμε πάρα πολύ και ευτυχώς ήρθε».

-Η ψυχολογία σας ήταν διαφορετική σε σχέση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια;

«Όταν παίζεις με την πλάτη στον τοίχο δεν έχεις πολλές επιλογές. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές, είμαστε κάποιες φορές, όταν ξέρουμε ότι ακολουθούν κι άλλα παιχνίδια, λίγο πιο χαλαροί απ’ όσο πρέπει και αυτό ορισμένες φορές μας κοστίζει».

-Έπαιξε ρόλο η αυτοσυγκέντρωση που είχατε στο ματς;

«Από το πρώτο λεπτό νομίζω ήμασταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ τη Ρωσία και ξέραμε πως πρέπει να παίξουμε».

-Η απουσία του Γιώργου Καραγκούνη στο παιχνίδι με τη Γερμανία, πόσο σημαντική είναι για την Εθνική;

«Θα σου πω μόνο ότι στο τελευταίο φαγητό της ομάδας, πριν το παιχνίδι, είχε τρελαθεί. Μόνο να τον έβλεπες να λέει πως έλεγε ότι θα προκριθούμε. Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν το πιστεύαμε τόσο πολύ όσο αυτός. Έφευγε και έλεγε «πάμε να προκριθούμε. Πάμε για τους 8». Ήταν σίγουρος. Αν έχεις τέτοιους παίκτες στην ομάδα – και πόσο μάλλον όταν είναι αρχηγός – μπαίνεις και εσύ έτσι μέσα».

-Στη φάση του δοκαριού, πίστεψες πριν εκτελέσεις το φάουλ ότι θα πάει μέσα; Ποια ήταν η ψυχολογία σου εκείνη την ώρα;

«Το πίστευα ότι θα μπει γιατί ένοιωθα καλά. Δυστυχώς δεν μου

Keywords
Αναζητήσεις
ποιος έβαλε γκολ στην ρωσία από την ομάδα της ελλάδας προκριθήκαμε στους 8
Τυχαία Θέματα