Βάρα(ς) όσο θες, γκολ δεν μπαίνει!

Ο Χάβι Βάρας της Σεβίλλη έπιανε τα… άπιαστα στο «Καμπ Νου» και είναι ο μοναδικός λόγος που η ομάδα του κατάφερε να πάρει την «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην Μπαρτσελόνα.


Τα τελευταία επτά χρόνια η Μπαρτσελόνα όποτε φιλοξενούσε την Σεβίλλη, εύκολα ή δύσκολα έφτανε στη νίκη. Οι επτά συνεχόμενες επικρατήσεις της, όμως δεν ήταν αρκετές για να… τρομάξουν την ομάδα της Ανδαλουσίας.

Η ομάδα του Μαρσελίνο όμως μπήκε αποφασισμένη να διατηρήσει το αήττητό της στο πρωτάθλημα και να πάρει κάτι θετικό από το «Καμπ Νου».

Κάτι που κατάφερε κιόλας, καθώς είχε σε μία φανταστική

ημέρα τον Χάβι Βάρας ο οποίος κατέβασε στην κυριολεξία ρολά και δεν άφησε καμία από τις αμέτρητες επιθέσεις της Μπαρτσελόνα να γίνουν και γκολ.

Ενδεικτικό είναι ότι οι «μπλαουγκράνα» τελείωσαν το παιχνίδι με το 75% της κατοχής και όπως είναι εύκολα κατανοητό η πίεση που δέχτηκε ο γκολκίπερ της Σεβίλλης ήταν τεράστια.

Ωστόσο, δεν λύγισε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και κατάφερε με εντυπωσιακές αποκρούσεις να διατηρήσει το μηδέν στην εστία του για πέμπτη φορά στα τελευταία έξι παιχνίδια.

Ακόμα και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων όπου η Μπαρτσελόνα κέρδισε πέναλτι, ο Βάρας έμεινε στο ύψος του! Απέκρουσε το πέναλτι του Λιονέλ Μέσι εντυπωσιακά στην γωνία του. Στην συγκεκριμένη φάση ο Κανουτέ έπιασε από τον λαιμό τον Σεσκ Φάμπρεγκας και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα.

Στο 96’ ο Ναβάρο για μαρκάρισμα δέχτηκε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με εννέα παίκτες, χωρίς όμως αυτό να είναι ικανό να κερδίσει την αμυντική της λειτουργία.

Έτσι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα βρίσκεται έναν βαθμό κάτω από την Ρεάλ Μαδρίτης και είναι αυτή που θα κυνηγάει πλέον. Από την πλευρά της η Σεβίλλη παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα έχοντας απόσταση τριών βαθμών από την κορυφή.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντέζ, Άλβες, Μασεράνο, Αμπιντάλ, Αντριάνο, Κεϊτά (62’ Πέδρο), Τσάβι (88΄Μπουσκέτς), Αλκαντάρα (74’ Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Μέσι, Βίγια
ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάρας, Κάσερες, Φάτσιο, Εσκουντέ, Ναβάρο, Καμπάνα (71΄Ράκιτιτς), Μεντέλ, Νάβας, Τροχόφσκι (62΄Κόκε), Αρμεντέρος, Μανού ντελ Μοράλ (67’ Κανουτέ).

Keywords
Τυχαία Θέματα