Βαριά καμπάνα περιμένει τον Ηρακλή

Τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στο Καυτανζόγλειο την Κυριακή (13/11) αναμένεται να επιφέρουν σοβαρή ποινή στον Ηρακλή.

Δεν είναι μόνο ότι το παιχνίδι διακόπηκε, αλλά το επιβαρυντικό είναι ότι οι διαιτητές δέχτηκαν επίθεση από τους οπαδούς και χτυπήθηκαν από οργισμένους φιλάθλους του «Γηραιού». Ο διαιτητής Τσακαλίδης δέχτηκε αρκετά χτυπήματα, ενώ ο πρώτος βοηθός, Γούτας, δέχτηκε κλωτσιά στα πλευρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ράγισμα δύο πλευρών.

Ο Ηρακλής

αναμένεται να κληθεί σε απολογία και να δικαστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, βάσει του άρθρου 14, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, όπου προβλέπει τα εξής:

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

Εάν η είσοδος των οπαδών συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή εκατόν είκοσι χιλιάδων (120.000) ευρώ έως τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Οι χρηματικές ποινές αφορούν ομάδες επαγγελματικών πρωταθλημάτων, ενώ το ανώτερο πρόστιμο για ερασιτεχνική ομάδα ανέρχεται στις 3.000 ευρώ. Ωστόσο η αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και οι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών ισχύουν και για τα ερασιτεχνικά σωματεία…

Keywords
Τυχαία Θέματα